Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιδότηση 166.000 επιστημόνων

Επιδότηση 166.000 επιστημόνων, με επιταγή κατάρτισης (voucher)

Στη στήριξη 166.000 επιστημόνων, γιατρών, μηχανικών, οικονομολόγων, εκπαιδευτικών και ερευνητών, προχωρά η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία του κορονοϊού. Παράλληλα το υπ. Οικονομικών ανακοίνωσε σχέδιό, που αφορά την αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταχρονολογημένων επιταγών καθώς με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα προβλέπεται αναστολή των επιταγών που αφορούν πληττόμενες επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων και επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στους πληττόμενους ΚΑΔ τον Απρίλιο, κατά 75 ημέρες.

Η στήριξη στους κλάδους αυτούς αναμένεται να δοθεί μέσα από ένα ανοιχτό πρόγραμμα ύψους 180 εκατομμυρίων  ευρώ, με επιταγή κατάρτισης (voucher), με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης διευκρινίζεται ότι στους γιατρούς περιλαμβάνονται και οι οδοντίατροι, οι ψυχίατροι και το λοιπό ιατρικό προσωπικό, ενώ στο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν και αρχιτέκτοντες καθώς και λογιστές.

«Το πρόγραμμα θα αποσκοπεί στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο. Το εκπαιδευτικό επίδομα των ωφελουμένων θα είναι ύψους 600 ευρώ για έκαστο εξ αυτών και θα αφορά 100 ώρες τηλεκατάρτισης» αναφέρεται στην ανακοίνωση ενώ, σημειώνεται ότι το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις με την ολοκλήρωση έκαστης διδακτικής ενότητας.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης.

Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ θα χρηματοδοτηθεί από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει