Ενημέρωση με ένα κλικ

Απόπειρες Σταϊκούρα για τροχοπέδη σε πλειστηριασμούς κατοικιών

Ξεκάθαρη στάση προς τις τράπεζες με 2 επιστολές, ένα εξ'αυτών

Προσπάθειες για βελτίωση της κατάστασης σχετικά με τους πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας επιχειρεί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μέσω 5 μέτρων τα όποια αναμένεται να ισχύσουν από την 1η Μαΐου 2020.

Πιο συγκεκριμένα τα μέτρα αυτά αφορούν:

  1. Παράταση της πλατφόρμας Προστασίας μέχρι 30 Απριλίου.
2. Βελτίωση της πλατφόρμας προστασίας.
  1. Αποστολή 42.500 email υποστήριξης, από το υπουργείο Οικονομικών και την ΕΓΔΙΧ. Ορισμένες από τις ερωτήσεις ανέφεραν: «Χρειάζεστε βοήθεια; Μιλήσατε με το Κέντρο Βοηθείας; Σας προέτρεψαν να μη μπείτε τελικά; Μήπως δεν ξέρει ή δεν θέλει ο σύζυγος ή άλλος συνυπόχρεος να ολοκληρωθεί η διαδικασία; Μήπως φταίει η τράπεζα;» σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση.
  2. Ξεκάθαρη στάση προς τις τράπεζες με 2 επιστολές. Συγκεκριμένα αναφέρουν: «δεν προσφέρετε ρυθμίσεις σε όσους τις δικαιούνται, αναγκάζετε τον κόσμο να στραφεί στα δικαστήρια, χάνετε -και χάνουμε όλοι- αν δεν κάνετε ρυθμίσεις γιατί δεν μειώνονται τα κόκκινα δάνεια, θέλω να μου στέλνετε κάθε εβδομάδα στοιχεία στο email μου να βλέπω τι ρυθμίσεις κάνετε».

5.  Σύσκεψη το βράδυ της Παρασκευής με τους Διαχειριστές Δανείων, με σκοπό την δημιουργία ρυθμίσεων σε δάνεια, είτε αυτά ανήκουν σε τράπεζες είτε σε funds.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει