Ενημέρωση με ένα κλικ

Φορολοταρία: Σενάρια για κληρώσεις αυτοκινήτων ή σπιτιών

Ποιες αλλαγές εξετάζει το ΥΠ.ΟΙΚ

Το ενδεχόμενο αλλαγών και βελτιώσεων στο σύστημα φορολοταρίας εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του iefimerida.gr, παρότι το διαθέσιμο κονδύλι παραμένει στα 12 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι ίσως υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα των κληρώσεων, τον αριθμό των τυχερών, αλλά και τα έπαθλα, ώστε να αναζωογονηθεί το ενδιαφέρον των φορολογούμενων.

Το πρώτο σενάριο που εξετάζεται, είναι να γίνονται δημόσιες κληρώσεις, σε τηλεοπτική μετάδοση. Το δεύτερο, να πυκνώσουν οι κληρώσεις, έτσι να μην ξεχνιούνται από τους φορολογούμενους. Η τρίτη σκέψη είναι να περιοριστεί ο αριθμός των τυχερών, κάτι που αυτομάτως θα ανεβάσει το έπαθλο π.χ. στις 2.000 ευρώ. Η τέταρτη και πιο… ελκυστική σκέψη είναι να κληρώνονται και είδη π.χ. αυτοκίνητα ή ακόμα και ακίνητα, όπως δηλαδή συμβαίνει π.χ. στην Πορτογαλία.

Τεχνικές δυσκολίες αναμφίβολα υπάρχουν, όπως τα βάρη που συνοδεύουν τα κατασχεμένα από το Δημόσιο ακίνητα, ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών επιμένουν ότι τα προβλήματα αυτά είναι αντιμετωπίσιμα.

 Αρμόδιες πηγές, σημειώνουν, πάντως, ότι και αυτές οι βελτιώσεις δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αναμένεται άμεσα, αλλά στην πορεία των επόμενων μηνών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει