Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάγια ρύθμιση οφειλών: Βγήκε η απόφαση για τις 24 δόσεις

Έγινε το πρώτο βήμα με την έκδοση της σχετικής Απόφασης

Το σήριαλ με την ενεργοποίηση της νέας πάγιας ρύθμισης οφειλών φαίνεται να φτάνει στο τέλος, καθώς έγινε το πρώτο βήμα με την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Όπως αναφέρει η απόφαση, που υπογράφει ο υφυπουργός Α. Βεσυρόπουλος, η ρύθμιση ενεργοποιείται στις 26 Φεβρουαρίου.

Φως πέφτει και στο αν μπορεί να γίνει μετάπτωση από τις 12 δόσεις στις 24 δόσεις, δηλαδή από την παλιά στη νέα πάγια ρύθμιση.

Όπως ορίζει η απόφαση, όσες οφειλές ήταν αρρύθμιστες την 1η Νοεμβρίου και μπήκαν στη 12άρα ως τις 26 Φεβρουαρίου, μπορούν να μεταφερθούν εφεξής στην 24άρα ρύθμιση.

Ελάχιστη δόση είναι τα 30 ευρώ και μετά από επιλογή του οφειλέτη δύνανται να ρυθμιστούν και:

α) οι βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, οφειλές ή δόσεις οφειλών και

β) οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, οφειλές που τελούν σε αναστολή πληρωμής.

Για να μπορεί να γίνει η ρύθμιση ως 24 δόσεις (ή 48 για έκτακτες φορολογικές υποχρεώσεις) θα πρέπει να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα του διακανονισμού.

Για τον σκοπό αυτό ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης, ο οφειλέτης πρέπει με υπεύθυνη δήλωση του να δηλώνει το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων (κινητή και ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής), απαιτήσεις από τρίτους, καθώς και πληροφορίες που θα περιλαμβάνουν οφειλές του σε ασφαλιστικά ταμεία ή άλλες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα και άλλες πάγιες υποχρεώσεις προς τρίτους εφόσον υφίστανται, το τρέχον και το αναμενόμενο εισόδημά του.

Εισοδηματικά κριτήρια- ίδια με αυτά των 120 δόσεων- προβλέπονται μόνο για τις περιπτώσεις που κάποιος επιθυμεί να ρυθμίσει οφειλή σε 48 δόσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει