Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρούτσης: Πάνω από 1 εκατ. ωφελούμενοι στο νέο ασφαλιστικό

Την εκτίμηση ότι μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου το νέο ασφαλιστικό θα είναι νόμος του κράτους διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κάνοντας λόγο για διατάξεις «με θετικό πρόσημο που δεν προβλέπουν καμία μείωση παρά μόνο αυξήσεις».

Παράλληλα εξήγησε ότι από τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ μείωση αλλά οριακές αυξήσεις.

Σύμφωνα με τον υπ. Εργασίας, υπάρχουν δύο πυλώνες στις αυξήσεις με το νέο ασφαλιστικό:

– Αλλάζει το μέλλον. Όλοι οι εργαζόμενοι που θα βγουν με τον νέο νόμο θα πάρουν αύξηση σε σχέση με τον νόμο Κατρούγκαλου εφόσον έχουν 30 χρόνια και 1 ημέρα εργασίας.

– Για τους σημερινούς συνταξιούχους υπάρχουν δύο περιπτώσεις: εάν η αύξηση υπολείπεται της προσωπικής διαφοράς, θα συμψηφιστεί και, εάν η προσωπική διαφορά είναι μικρότερη ή δεν υπάρχει, θα υπάρχουν αυξήσεις.

Όπως είπε οι ωφελούμενοι από τις αλλαγές «είναι πάνω από εκατομμύριο».

Ειδικά για τους δικαιούχους επικουρικών συντάξεων στους οποίους είχε μπει πλαφόν στα 1.300 ευρώ από τον νόμο Κατρούγκαλου «ο αριθμός των ανθρώπων που θα δουν αυξήσεις φτάνει τις 300.000, με τις αυξήσεις να κυμαίνονται από 5 ευρώ έως 200 ευρώ και μεσοσταθμικά τα 99,5 ευρώ».

«Στο νομοσχέδιό μας υπάρχει η πρωτοφανής διαφορά ότι δεν υπάρχει ούτε μια σύνταξη που θα μειωθεί» επανέλαβε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιάννης Βρούτσης ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά τα περί διαφωνιών του με τον Χρήστο Σταϊκούρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κόντρα με τον Σταϊκούρα ισχύει στη φαντασία κάποιων με δημοσιογραφικά σενάρια».

Επανέλαβε, τέλος, ότι από 1η Ιουνίου 2020 προσπαθούμε το 1/3 των νέων συντάξεων «να βγαίνει με ένα κουμπί».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει