Ενημέρωση με ένα κλικ

Aυτούς τους κλάδους προτιμούν να χρηματοδοτούν οι Τράπεζες στην Ελλάδα

Είναι εντυπωσιακό. Ο κλάδος της Ενέργειας έχει απορροφήσει πάνω από το ήμισυ των χρηματοδοτήσεων με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος.  Ακολουθούν οι Μεταφορές, ο Τουρισμός και οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τη Διαχείριση Ακινήτων.

Αυτοί οι κλάδοι έχουν συμβάλει περισσότερο στην ανάκαμψη της πιστωτικής επέκτασης προς τις επιχειρήσεις κατά την περίοδο Αυγούστου 2018- Οκτωβρίου 2019.

Η σωρευτική καθαρή ροή χρηματοδότησης προς το σύνολο των επιχειρήσεων κατά την προαναφερθείσα περίοδο ήταν 2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1.060 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 52%, διοχετεύθηκαν από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο της Ενέργειας, 581 εκατ. ευρώ (29%) προς τον κλάδο των μεταφορών πλην ναυτιλίας, 302 εκατ. ευρώ (15%) προς τον κλάδο των δραστηριοτήτων οι οποίες σχετίζονται με τον Τουρισμό και 223 εκατ. ευρώ (11%) προς τον κλάδο δραστηριοτήτων σχετικών με τη διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More