Η μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και το τέλος εποχής για τους επιτήδειους
Οι δηλώσεις του Μαργαρίτη Σχοινά και του Γιώργου Πιτσιλή για την εξέλιξη των αγροτικών πληρωμών και τη νέα στρατηγική ελέγχων.
Η διαδικασία μετάβασης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, η οποία θα καθορίσει την πορεία των αγροτικών πληρωμών έως το τέλος του έτους, βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς, και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, παρουσίασαν το πλαίσιο αυτής της στρατηγικής αλλαγής, η οποία αποτελεί κεντρικό θέμα για τη διαφάνεια στον αγροτικό τομέα.
Ο κ. Σχοινάς αναγνώρισε τη δυσκολία του εγχειρήματος, κάνοντας λόγο για μια αλλαγή που πραγματοποιείται «εν κινήσει», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι μεγάλες προκλήσεις απαιτούν αντίστοιχα τολμηρές αποφάσεις. Με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος, ο Υπουργός έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι το «πάρτι για τους επιτήδειους τελείωσε». Στόχος της νέας αυτής δομής είναι η διασφάλιση ότι οι απαραίτητοι έλεγχοι θα διεξάγονται με απόλυτη συνέπεια, διασφαλίζοντας παράλληλα την έγκαιρη καταβολή των πληρωμών στους δικαιούχους. «Αλλάζουμε και πληρώνουμε, ή μάλλον αλλάζουμε για να μπορούμε να πληρώνουμε», συμπλήρωσε ο κ. Σχοινάς, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.