Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέες υποδομές και αναπτυξιακά έργα στην Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη

Επενδύσεις ύψους 774.000 ευρώ για την ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας, του πρωτογενούς τομέα και του διοικητικού εκσυγχρονισμού στην Πελοπόννησο.

Με αποφάσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, δρομολογούνται τέσσερις σημαντικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση υποδομών στην Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη. Τα έργα εντάσσονται στο Ειδικό Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025, με τη συνολική δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στις 774.000 ευρώ, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, την καινοτομία και την κοινωνική μέριμνα.

Οι πόροι αυτοί κατευθύνονται στην εκπόνηση κρίσιμων τεχνικών προμελετών για τα εξής έργα:

Πρώτον, την ανέγερση Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού στη Μεγαλόπολη. Η υποδομή, επιφάνειας 4.000 τ.μ., θα παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας και φιλοξενίας έως 70 ωφελούμενων, με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ.

Δεύτερον, τη δημιουργία Κέντρου Αγροτικής Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Agrologistics Center) στον κόμβο βιοοικονομίας της Μεγαλόπολης. Με δαπάνη 200.000 ευρώ, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει σύγχρονες υποδομές αποθήκευσης, τυποποίησης και ψηφιακές λύσεις για την υποστήριξη της τοπικής παραγωγής.

Τρίτον, τη δημιουργία Σύνθετου Εκπαιδευτικού και Αγροτεχνολογικού Συγκροτήματος (Γεωργική Σχολή Μεγαλόπολης), συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Το έργο αφορά τον σχεδιασμό εγκαταστάσεων 2.000 τ.μ. και την αξιοποίηση 600 στρεμμάτων γης για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Τέλος, την κατασκευή του Κεντρικού Διοικητηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Με 124.000 ευρώ χρηματοδοτείται ο αρχιτεκτονικός και τεχνικός σχεδιασμός για τη συγκέντρωση των διοικητικών υπηρεσιών σε ένα σύγχρονο και ενεργειακά αποδοτικό κτίριο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com