Ενημέρωση με ένα κλικ

Καυτός Σεπτέμβρης για τους οφειλέτες της Εφορίας!

Αυτόματες κατασχέσεις αμέσως μόλις καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή

Αυτόματες και ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε λογαριασμούς οφειλετών της Εφορίας, καθώς και των συζύγων, εταίρων και συν υπόχρεων προσώπων, προβλέπει η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ, που θα λειτουργήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Οι κατασχέσεις θα είναι αυτόματες από το σύστημα, στους λογαριασμούς των οφειλετών, αμέσως μόλις καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή.

Με την καθολική εφαρμογή του Eispraxis, η ΑΑΔΕ θα καταρτίζει ένα Ψηφιακό φάκελο για κάθε φορολογούμενο με ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία με βάση το ύψος της οφειλής και την εισοδηματική και περιουσιακή του κατάσταση από το οποίο και θα το παρακολουθεί.

Το Eispraxis θα παρακολουθεί και όλους όσους εμπλέκονται σε κάθε υπόθεση οφειλής όπως οφειλέτες, σύζυγοι, συνυπόχρεοι, εγγυητές, νόμιμοι εκπρόσωποι (με αποτύπωση της περιόδου εκπροσώπησης), συσχετιζόμενες Επιχειρήσεις (Όμιλοι, Απορροφήσεις, Συγχωνεύσεις).

Ταυτόχρονα να νέο αυτοματοποιημένο σύστημα θα ενημερώνει τους φορολογούμενους για τις βεβαιωμένες οφειλές τους και την τήρηση των ρυθμίσεων στις οποίες έχουν ενταχθεί.

Ακόμα μέσω του Eispraxis μέχρι το τέλος Αυγούστου θα δημιουργηθεί  η «μαύρη λίστα» με όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά αφήνουν απλήρωτες οφειλές.

Παράλληλα, ανεβάζουν ταχύτητες οι δύο νέες εισπρακτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, τα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ), που λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα οποία έχουν αναλάβει το κυνήγι των οφειλετών σε όλη τη χώρα, όπως αναφέρουν ΤΑΝΕΑ

Μέσω του Eispraxis εφαρμόζονται κριτήρια ανάλυσης κινδύνου και λαμβάνονται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης με βάση τη συμπεριφορά του οφειλέτη και τις ειδοποιήσεις και υπενθυμίσεις για τις κυρώσεις, ταξινομούνται οι υποθέσεις οφειλής βάσει συνόλου ιδιοτήτων (ονοματεπώνυμο οφειλέτη, ποσό οφειλής, χρονικό διάστημα καθυστέρησης υπόθεσης, ημερομηνία τελευταίας ενέργειας κ.λπ.).

Με λίγα λόγια δημιουργείται βάση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για την εικόνα του οφειλέτη και των οφειλών και λοιπών συνδεδεμένων στοιχείων ώστε να είναι δυνατή η υλοποίηση συμψηφισμών και ρυθμίσεων, αποστολή ορθών ειδοποιήσεων και η λήψη κατάλληλων μέτρων.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει