Ενημέρωση με ένα κλικ

Έτοιμη για έξοδο στις αγορές η Αθήνα με επανέκδοση ομολόγου

Σε νέα έξοδο στις αγορές προχωρά η Ελλάδα. Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή στις BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE και J.P. Morgan να προχωρήσουν τη διαδικασία επανέκδοσης του 7ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του 2020.

Πληροφορίες του newmoney.gr, πάντως αναφέρουν πως έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον για προσφορές πέριξ των 10 δισ. ευρώ, στοιχείο που προοιωνίζεται σημαντική υπερκάλυψη της έκδοσης. Η νέα έκδοση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη αφορά στην επανέκδοση ομολόγου με ωρίμανση στις 22 Απριλίου 2027 και κουπόνι 2%. Το ελληνικό Δημόσιο προσδοκά στην άντληση ενός ποσού μεταξύ 2 και 3 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο εκτός απροόπτου εκτιμάται ότι θα κινηθεί στην περιοχή του 2,3%.

Σημειώνεται πως ο τίτλος έχει λήξη τον Απρίλιο του 2027 και είχε εκδοθεί με κουπόνι 2% και απόδοση 2,013%.

Η νέα έξοδος της Ελλάδος στις αγορές έρχεται μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές από ΒΒ με θετικές προοπτικές, από την Standard & Poor’s, η οποία απέχει πλέον ένα σκαλοπάτι μόνο από την επενδυτική βαθμίδα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει