Ενημέρωση με ένα κλικ

Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας: Η πανδημία στοίχισε εκατομμύρια εργατοώρες

Καταστροφικά αποτελέσματα για το χώρο της εργασίας είχε η πανδημία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας.

Ο διεθνής οργανισμός προβλέπει ότι οι ώρες εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο το 2021 θα είναι κατά 4,3% κάτω από τα επίπεδα προ πανδημίας, ποσοστό που αναλογεί σε 125 θέσεις πλήρους απασχόλησης. Αποτελεί μια δραματική προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων του Ιουνίου που έκαναν λόγο για 3,5% ή 100 εκατομμύρια θέσεις πλήρους απασχόλησης.

«Βλέπουμε μια παγκόσμια οικονομία που δείχνει να ανακάμπτει. Ανάπτυξη 5% ή και περισσότερο. Και όμως ακόμα οι αγορές εργασίας δεν φτάνουν στα επίπεδα που ήταν και το έλλειμμα είναι πολύ σημαντικό. Βλέπουμε στοιχεία αυτού που αποκαλούμε μεγάλη απόκλιση. Ο πλούσιος κόσμος πηγαίνει σχετικά καλύτερα, αλλά δυστυχώς να αναπτυσσόμενες και οι αναδυόμενες χώρες δεν πηγαίνουν πουθενά. Και αυτό θα πρέπει να είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας για τους πολιτικούς» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Γκάι Ράιντερ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας ζητά από τις αρχές να επιταχύνουν τα προγράμματα εμβολιασμού, ώστε να επιτευχθεί πιο γρήγορα η παγκόσμια ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει