Ενημέρωση με ένα κλικ

ΠΟΞ: Αν δεν εξασφαλιστεί ρευστότητα, ελάχιστα ξενοδοχεία θα ανοίξουν

Γίνεται «εύκολα αντιληπτό πως χωρίς να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες χρηματοδοτήσεων και να εξασφαλισθεί η απαραίτητη ρευστότητα, ελάχιστα ξενοδοχεία τελικά θα ανοίξουν», επισημαίνει σε επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης και Τουρισμού Άδωνι Γεωργιάδη και Χάρη Θεοχάρη αντίστοιχα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Στην επιστολή σημειώνεται πως έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις στη χορήγηση του επιστρεπτέας προκαταβολής στους ξενοδόχους, οι οποίοι επλήγησαν από το lockdown και το κλείσιμο των συνόρων στους τουρίστες

Αναλυτικά η επιστολή:

«Οι επιχειρήσεις – Μέλη μας έχουν διακόψει τη λειτουργία τους από τα μέσα Μαρτίου και είναι άγνωστο πότε θα έχουν ξανά εισπράξεις. Όσα ελάχιστα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους παραμένουν κυριολεκτικά άδεια, τα δε εποχικά ξενοδοχεία έχουν να βάλουν χρήματα στα ταμεία τους από τον περασμένο Νοέμβριο.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες οι επιχειρήσεις επιβάλλεται να βρουν τα απαραίτητα κεφάλαια προκειμένου να επαναλειτουργήσουν και να καλύψουν τις πάσης φύσεως υποχρεώσεις τους (πληρωμές στο Δημόσιο, εξόφληση προμηθευτών, πληρωμή επιταγών κλπ).

Με προηγούμενες επιστολές μας επισημάναμε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν πολλά Μέλη μας στην προσπάθειά τους να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες, ώστε πλην των άλλων να είναι σε θέση να καλύψουν και τις επιταγές των επόμενων μηνών.

Με λύπη μας όμως διαπιστώνουμε πως τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί. Ακόμα και οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις δανειοδότησης έγιναν δέκτες δεν έχουν λάβει ακόμα τη σχετική χρηματοδότηση, καθώς το ΕΤΕΑΝ δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει στις αναγκαίες εγκρίσεις των ανωτέρω δανείων.

Βρισκόμαστε πριν το τυπικό άνοιγμα της τουριστικής σαιζόν και είναι νομίζουμε εύκολα αντιληπτό πως χωρίς να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες χρηματοδοτήσεων και να εξασφαλισθεί η απαραίτητη ρευστότητα ΕΛΑΧΙΣΤΑ ξενοδοχεία τελικά θα ανοίξουν. Όλη η προσπάθεια επιστροφής στη τουριστική κανονικότητα θα πέσει στο κενό και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ θα παραμείνει μόνο ως διαφήμιση».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει