Ενημέρωση με ένα κλικ

“Άλωσε” το Αγρίνιο η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έδειξε τα δόντια της κόντρα στον Παναιτωλικό, για τη 2η αγωνιστική της Super League, και έδειξε πανέτοιμη για τον αγώνα της Πέμπτης (24/9) του Europa League με την Σεντ Γκάλεν. Οι “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν με 2-0 στο Αγρίνιο, έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μάρκο Λιβάγια και Πέτρο Μάνταλο.

Το σκορ άνοιξε ο Λιβάγια στο 68΄ από κόρνερ-ασίστ του Μάνταλου, ενώ στο 87΄ ο αρχηγός διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πάντως, η ΑΕΚ είχε ακόμα έναν πρωταγωνιστή. Τον Παναγιώτη Τσιντώτα, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Ματσόλα στο 75΄ κι απέτρεψε την γρήγορη ισοφάριση των γηπεδούχων.

Κι όλα αυτά, μολονότι η Ένωση «σπατάλησε» ένα ολόκληρο ημίχρονο, με την έμπνευση του Καρέρα (3-5-2) να μην αποδίδει καρπούς. Χωρίς Μάνταλο και Μπακάκη στην αρχική ενδεκάδα, η ΆΕΚ πόνταρε στην επιθετική τριπλέτα των Λιβάγια, Ανσαριφάρντ και Ολιβέιρα, όμως δεν υπήρχε άνθρωπος να τους τροφοδοτήσει.

Τεράστια ήταν η αλλαγή στην εικόνα της ομάδας δημιουργικά όταν μπήκε στο ματς ο Μάνταλος στις αρχές του β΄ ημιχρόνου.

Στο 68΄ από κόρνερ του Μάνταλου, ο Λιβάγια έγραψε το 1-0. Ο Κροάτης είχε σκοράρει στο ίδιο γήπεδο, σχεδόν στο ίδιο λεπτό (69΄) στην περσινή νίκη της ΑΕΚ με 1-0, σε παρεμφερή ημερομηνία (21/9)!

Η «συνταγή» πήγε να χαλάσει όταν ο Τσιγκρίνσκι ανέτρεψε τον Ντίας στο 74΄ παραχωρώντας πέναλτι στους γηπεδούχους. Όμως ο Τσιντώτας έδωσε την απάντηση, αποκρούοντας για δεύτερο συνεχόμενο ματς εκτέλεση από τη βούλα, καθώς είχε προηγηθεί αυτή του Ελ Αραμπί στον τελικό κυπέλλου.

Στο 87΄ ο Μάνταλος παρέλαβε τη μπάλα στη μικρή περιοχή και με «Ολύμπια» ψυχραιμία «άδειασε» με προσποίηση τους αμυντικούς και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας (82΄ Μεντίνα), Τζανακάκης (73΄ Μεντόζα), Βάντερσον, Ντάλσιο (85΄ Βέργος), Τσιγγάρας (81΄ Ταχάρ), Μάζουρεκ, Ντίας, Ματσόλα (81΄ Αριγίμπι)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χνιντ (46΄ Μάνταλος), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες (90+2΄ Μπότος), Λιβάγια (90+2΄ Αλμπάνης), Παουλίνιο, Ινσούα, Ανσαριφάρντ (80΄ Λόπες), Ολιβέιρα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει