Ενημέρωση με ένα κλικ

Ήττα για την ΑΕΚ πριν τον τελικό Κυπέλλου

Το δεύτερο ημίχρονο επέφερε αλλαγές στις ομάδες

Μ’επικράτηση του Ατρόμητου με 2-1, έληξε ο φιλικός αγώνας με την ΑΕΚ, εντός ΟΑΚΑ, σε μια αναμέτρηση προάγγελο της του τελικού κυπέλλου μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού την επόμενη Κυριακή.

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος είχε σχετικά καλή κυκλοφορία, αντιμετωπίζοντας ωστόσο πολλά προβλήματα στις τις στατικές φάσεις.

Το πρώτο πεντάλεπτο βρήκε την ΑΕΚ, με δύο καλές στιγμές. Αρχικά στο 3′ όταν ο Κρίστιτσιτς έπαιξε κάθετο στον Λιβάια, αυτός βρήκε τον Ολιβέιρα με τον Πορτογάλο να περνάει και τον Γιαννιώτη, αλλά τον Γούτα να σώζει πάνω στην εστία. Η δεύτερη στο 5′ όταν ο Κρίστιτσιτς τροφοδότησε τον Λόπες μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ρισβάνης τον πρόλαβε.

Η ΑΕΚ κατείχε την μπάλα, ωστόσο ο Ατρόμητος σημείωσε το πρώτο τέρμα στο 16′ από μια στατική φάση.

Ο Γκάλο εκτέλεσε το κόρνερ με την μπάλα να βρίσκει στον Σβάρνα, ο οποίος μάρκαρε τον Ρισβάνη και να καταλήγει στη γωνία του Τσιντώτα για το 0-1.

Ο Ατρόμητος απείλησε και δεύτερη φορά με τον ίδιο τρόπο στο 20′ όταν πάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκάλο, ο Ρισβάνης με κεφαλιά δεν βρήκε στόχο.

Η τρίτη ευκαιρία του Ατρόμητου ήρθε στο 26, ωστόσο αλλά η δύσκολη κεφαλιά του Μανούσου σταμάτησε στο κάθετο του Τσιντώτα.

Στην εξέλιξη της φάσης οι κιτρινόμαυροι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Λιβάια είδε τον Παουλίνιο που ανέβαινε, τον τροφοδότησε και ο Πορτογάλος μπακ πλάσαρε τον Γιαννιώτη για το 1-1.

Παρά τις καλές προϋποθέσεις η ΑΕΚ δεν βρήκε κάποια καλή ευκαιρία μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, πέρα από ένα σουτ του Λιβάια στο 32′ που απέκρουσε ο Γιαννιώτης.

Το δεύτερο ημίχρονο επέφερε αλλαγές στις ομάδες με την ΑΕΚ, να περνά τους Αλμπάνη και Μπότο στις θέσεις των Ολιβέιρα και Κρίστιτσιτς αντίστοιχα, και τον Ατρόμητο να κάνει 9 αλλαγές αφήνοντας μόνο τους Γκάλο και Ρισβάνη σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Ο Ατρόμητος σημείωσε το 2-1 στο 57′ όταν ο Αθανασίου ανατράπηκε από τον Τσιντώτα και τον Ούμπιδες να εκτελεί εύστοχα από το σημείο του πέναλτι για το 1-2.

Ο Καρέρα προχώρησε αμέσως μετά σε τέσσερις αλλαγές με τους Αθανασιάδη, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη και Βέρντε
να περνούν στον αγωνιστικό χώρο και τον σχηματισμό να αλλάζει σε 3-4-1-2, ενώ στο 70′ μπήκαν και οι Ινσούα, Μαχαίρας και Μάνταλος.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΚ ήρθε στο 73′ όταν ο Αλμπάνης μετά από πάσα του Μάνταλου είδε το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε να περνάει δίπλα από το κάθετο του Μανδά.

Στο 82′ ο Κωτσόπουλος εκμεταλλευόμενος το λάθος του Τσιγκρίνσκι έβγαλε τον Γιακουμάκη απέναντι από τον Αθανασιάδη, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έσωσε την εστία του από ένα τρίτο γκολ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το αριστερό σουτ του Βέρντε κατέληξε άουτ.

Ο Καρέρα στο τελευταίο δεκάλεπτο πέρασε και τον Χνιντ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Γιακουμάκης με κεφαλιά βρήκε την εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού, στην τελευταία φάση του ματς.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας (59′ Αθανασιάδης), Λάτσι (70′ Μαχαίρας), Οικονόμου (59′ Τσιγκρίνσκι), Σβάρνας (83′ Χνιντ), Λόπες (70′ Ινσούα), Παουλίνιο (59′ Μπακάκης), Σιμόες (70′ Μάνταλος), Κρίστιτσιτς (46′ Μπότος), Σαμπανάτζοβιτς (59′ Βέρντε), Λιβάια (78′ Χριστόπουλος), Ολιβέιρα (46′ Αλμπάνης)

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης (46′ Μανδάς), Γούτας (46′ Στρούγγης), Ρισβάνης, Γκάλο, Σάλομον (46′ Μπουζούλατσιτς), Νάτσος (46′ Ούμπιδες), Τομάσεβιτς (46′ Αθανασίου), Νταβιώτης (46′ Ραμπέγιο), Μανούσος (46′ Γιακουμάκης), Αγκάγιεφ (46′ Κιβρακίδης), Βέλλιος (46′ Κωτσόπουλος)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει