Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Ιβάν Σαββίδης «έτσουξε» τους Τούρκους- Τουρκικά ΜΜΕ τον αποκαλούν προβοκάτορα

Η ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία δείχνει να μεταφέρεται και εντός των τεσσάρων γραμμών στο ποδόσφαιρο, καθώς στη γειτονική χώρα είναι… “πυρ και μανία” με τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη, 13 Αυγούστου, όταν ο  αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μάκης Γκαγκάτσης μετέβει στο  προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ, θέλοντας να μεταφέρει στους παίκτες του Δικέφαλου, το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος λόγω της πανδημίας είναι αποκλεισμένος στο Ροστόφ της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Forza, ο Σαββίδης μεταξύ άλλων είπε στους παίκτες του ΠΑΟΚ ότι: «Είναι ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη σημασία για τους στόχους της ομάδας, το οποίο αποκτά μεγαλύτερη σημασία λόγω των γεγονότων των ημερών. Αλλο η πολιτική, άλλο το ποδόσφαιρο, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εκείνη τη μέρα ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα».

Η συγκεκριμένη δήλωση δεν ήχησε καλά στα αυτιά των ανθρώπων της Μπεσίκτας, τουρκικής ομάδας που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα την ύπαρξη διαρροών προς τον Τύπο της Τουρκίας, που αναφέρουν ακόμη και αλλαγή έδρας για τον αγώνα.

Συγκεκριμένα, «Προβοκάτορας ο Ιβάν Σαββίδης», αναφέρει στον τίτλο του το tamspor, την στιγμή που η τουρκική έκδοση της Independent αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η Μπεσίκτας να αντιδράσει απευθυνόμενη στην UEFA.

«Η UEFA έχει αλλάξει στο παρελθόν την έδρα ενός αγώνα, εάν υπάρχουν πολιτικές εντάσεις κι έγινε σε ουδέτερο γήπεδο. Είναι πολύ πιθανό η UEFA να κάνει το ίδιο μιας και η Μπεσίκτας αναμένεται να το αιτηθεί μετά τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη», υποστηρίζει.

Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ αναμένουν  εξελίξεις και αποφάσεις από UEFA μεριά, καθώς γνωρίζουν πόσο σημαντικό ψυχολογικά είναι για τον Δικέφαλο να αγωνιστεί εντός έδρας στην “καυτή” -δυστυχώς μόνο θερμοκρασίας Τούμπα- μιας και απαγορεύεται η παρουσία φιλάθλων στους αγώνες εξαιτίας κορονοϊού,

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει