Ενημέρωση με ένα κλικ

Ευρώπη: Ο Ολυμπιακός κυνηγάει την πρωτιά και ο ΠΑΟΚ την πρόκριση

Οι δύο εκπρόσωποι της χώρας μας ολοκληρώνουν απόψε (Πέμπτη) τις υποχρεώσεις τους στο Europa League και στο Europa Conference League αντίστοιχα.

Οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ τελειώνουν απόψε (Πέμπτη) τις υποχρεώσεις τους στη φάση των ομίλων σε Europa και Conference League αντίστοιχα με τους μεν Πρωταθλητές να κυνηγούν την πρωτιά και ο δε Δικέφαλος του Βορρά την πρόκριση.

Οι Ερυθρόλευκοι από τη μία επιδιώκουν να βρεθούν στην κορυφή του ομίλου του στο Europa League. Για να συμβεί αυτό βέβαια θα πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός την Αντβέρπ και παράλληλα η Αϊντραχτ να χάσει από τη Φενέρ. Ο Μαρτίνς από την πλευρά του σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα δεν έχει και θα κατεβάσει την καλύτερη δυνατή 11άδα.

Η πιο πιθανή 11άδα του για το Αντβέρπ – Ολυμπιακός είναι λοιπόν με Βατσλίκ τέρμα, άμυνα με Λαλά, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ, κέντρο με Εμβιλά, Μαντί Καμαρά και Α. Καμαρά και επίθεση με Μασούρα, Ελ Αραμπί και πιθανώς τον Λόπες αντί του Ονιεκούρου. Ουσιαστικά ο Λόπες δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο καθώς ήταν στις βασικές δοκιμές.

Επί της βαθμολογίας ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα 2ος, ότι και να συμβεί. Οι Τούρκοι «έχουν» την ισοβαθμία με την Αντβέρπ άρα ότι και να συμβεί στο φινάλε θα είναι 3οι και θα συνεχίσουν στο Conference League ενώ την ίδια στιγμή οι Βέλγοι δεν θα συνεχίσουν στην Ευρώπη. Αυτό, ότι θα είναι αδιάφοροι, επί χάρτου προβάλει θετικό για τους Πειραιώτες καθώς την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν στην Αμβέρσα, αλλά κάτι αντίστοιχο «ισχύει» και για την Αϊντραχτ που θα αγωνιστεί στην Κωνσταντινούπολη και το μόνο σενάριο που στέλνει τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση και απευθείας στους «16» του Europa είναι δική του νίκη του και ήττα της Αϊντραχτ.

Θυμίζουμε πως στην αποστολή είναι οι: Βατσλίκ, Τζολάκης, Καραργύρης, Ανδρούτσος, Λαλά, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ο. Μπα, Μάρκοβιτς, Καρμπόβνικ, Ρέαμπτσιουκ, Σουρλής, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Κούντε, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Μασούρας, Βρουσάι, Ονιεκούρου, Λόπες, Ελ Αραμπί και Τικίνιο.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
1. Αϊντραχτ Φρ. 9-5 11
2. Ολυμπιακός 7-5 9
3. Φενερμπαχτσέ 6-7 5
4. Αντβέρπ 5-10 2

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (9/12)
Αντβέρπ – Ολυμπιακός
Φενερμπαχτσέ – Αϊντραχτ (19.45, COSMOTE SPORTS TV 3)

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα από τον οδηγό του Gazzetta
Ο ΠΑΟΚ από την άλλη είναι ισόβαθμος με τους Σλοβάκους στον όμιλό του και για να πάρει το «εισιτήριο» για τους «32» του Conference League χρειάζεται στο τελευταίο ματς είτε να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Σλόβαν ή να καλύψει τη διαφορά τερμάτων στον όμιλο που όμως τώρα υστερεί (+2 έναντι +3 της αντιπάλου του). Το πρώτο σκέλος φαντάζει κατανοητό. Κερδίζει εκείνος τους Ερασιτέχνες της Λίνκολν, η Σλόβαν δεν επικρατεί της αδιάφορης μεν αλλά ισχυρότερης Κοπεγχάγης στη Δανία και τερματίζει πίσω της (ή έστω φέρνει ισοπαλία με τη Λίνκολν και χάνει η Σλόβαν).

Εάν όμως οι Σλοβάκοι κάνουν το «μπαμ» στο Πάρκεν τότε… θα βγουν τα κομπιουτεράκια. Σε αυτή την περίπτωση για να αφήσει ο ΠΑΟΚ εκτός τη Σλόβαν θα πρέπει να νικήσει τη Λίνκολν (εξυπακούεται) αλλά και να το πράξει με μίνιμουμ 2 γκολ περισσότερα από όσα θα κερδίσει, θεωρητικά, εκείνη στη Δανία.

Εφόσον δηλαδή το Κοπεγχάγη-Σλόβαν έρθει 0-1 (ή γενικότερα οι φιλοξενούμενοι κερδίσουν με ένα τέρμα διαφορά) τότε ο ΠΑΟΚ καλείται να επικρατήσει (τουλάχιστον) 3-0, 4-1, 5-2 κτλ.. Άρα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει ή να κάνει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Σλοβάκους ή καλείται να επικρατήσει της Λίνκολν με μίνιμουμ 3 τέρματα διαφορά και… βλέπουμε. Για την ιστορία ο ΠΑΟΚ θεωρητικά προκρίνεται εάν χάσει και αυτός και η Σλόβαν, στην περίπτωση που οι Σλοβάκοι ηττηθούν με περισσότερα τέρματα διαφορά από ότι εκείνος και αποκτήσει έτσι καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Επί του αγωνιστικού σκέλους με απουσίες ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο «Δικέφαλος» του Βορρά για τον ευρωπαϊκό «τελικό» κόντρα στην Λίνκολν. Στους καθιερωμένους ελέγχους για κρούσματα κορονοϊού πριν από όλα τα παιχνίδια, δύο ποδοσφαιριστές βρέθηκαν θετικοί, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου» δεν μπορεί να υπολογίζει στους Αντρέ Βιεϊρίνια και Αλεξάντρου Μιτρίτσα που συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα, στον Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος βγήκε για πρώτη φορά κι έτρεξε στο γήπεδο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και στον τιμωρημένο Γιάννη Μιχαηλίδη. Επίσης εκτός ευρωπαϊκής λίστας και δίχως δικαίωμα συμμετοχής είναι οι Ίνγκι Ίνγκασον, Σίντζι Καγκάβα και Ροντρίγκο Σοάρες.

Αναλυτικά οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Ραζβάν Λουτσέσκου για το ματς με τη Λίνκολν είναι οι: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Τέιλορ, Λύρατζης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Εσίτι, Αουγκούστο, Κούρτιτς, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Α.Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι, Άκπομ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
1. Κοπεγχάγη 12 (13-5)
2. Σλόβαν 8 (8-5)
3. ΠΑΟΚ 8 (6-4)
4. Λίνκολν 0 (2-15)

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (9/12)
Κοπεγχάγη – Σλόβαν
ΠΑΟΚ – Λίνκολν (22:00, COSMOTE SPORTS TV 2)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει