Ενημέρωση με ένα κλικ

Παραμονή στην πρώτη θέση για τον Αστέρα Τρίπολης

Η Ξάνθη κρατούσε πλέον τα ηνία με τον Αστέρα ν'αδυνατεί να εισχωρήσει στην πλευρά της Ξάνθης

Παρά το αρχικό ισοφάρισμα της Ξάνθης, ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να επικρατήσει επ’αυτης με 2-1 με τον Αστέρα να παραμένει στην πρώτη θέση των πλέι άουτ της Super League.

Παρά την δυναμική έναρξη από πλευράς Ξάνθης, με γρήγορο ρυθμό, ο Αστέρας απέκτησε προβάδισμα μόλις από το 6′.

Ο Σίτο έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Κρέσπι στην κίνηση με δεξί σουτ πρόλαβε τον Ντε Αμορίμ και νίκησε τον Αμπάντ, σημειώνοντας το 0-1. Παρά τον παρόμοιο συνδυασμό Σίτο και Κρέσπι συνδυάστηκαν στο 16′, δεν σημειώθηκε γκολ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο του Αμπάντ.
Ένα λεπτό αργότερα η εκτέλεση φάουλ από πλευράς Μουλέν, θα κατέληγε σε κεφαλιά του Κάστρο, η οποία όμως θα περνούσε πάνω από τα δοκάρια.
Το πρώτο 20λεπτο, βρήκε τον Αστέρα με μια ακόμα ευκαιρία μετά από πάσα του Σίτο στον Τασουλή, ο οποίος όμως δεν πλάσαρε σωστά τον Αμπάντ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο.
Η Ξάνθη ξεκίνησε να πιέζει κυρίως με στατικές φάσεις, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί ευκαιρίες για ισοπαλία.
Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 43′ όταν ο Ντε Αμορίμ με σουτ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Τσιφτσή σε δύσκολη απόκρουση.
Το δεύτερο ημίχρονο ώθησε τον Καραγεωργίου σε δύο αλλαγές, με τους Κοβάσεβιτς και Γκαργκαλατζίδη ν’αντικαθιστούν τους Φασίδη και Τερκί.
Ο Αστέρας έδειξε εξ’αρχής την επιθετική του διάθεση, με τον Κοβάσεβιτς να σουτάρει έξω από την περιοχή στο 47′ με απόκρουση του Τσιφτσή, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο γκολκίπερ του Αστέρα έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Μπαξεβανίδη.
Η ισοπαλία θα ερχόταν στο 56′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μουλέν, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Λισγάρας, επιτυγχάνοντας το 1-1 με δυνατή κεφαλιά.
Η Ξάνθη κρατούσε πλέον τα ηνία με τον Αστέρα ν’αδυνατεί να εισχωρήσει στην πλευρά της Ξάνθης μ’εξαίρεση ένα πλασέ του Ριέρα στο 62′ το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
Στο 66′ ο Αστέρας σημείωσε δεύτερο τέρμα με δυνατό δεξί του Γκαργκαλατζίδη έπειτα από πάσα του Μπαξεβανίδη, παρόλα αυτά ο Τζήλος ακύρωσε το τέρμα με τη χρήση του VAR καθώς στην αρχή της φάσης ο Μουλέν ο οποίος τροφοδότησε τον Μπαξεβανίδη είχε σπρώξει την μπάλα με το χέρι.
Το τελικό 1-2 θα ερχόταν στο 85′ μετά από πέναλτι του Λουίς Φερνάντεθ στο 85′, μετά από ανατροπή του Αλί Μπαμπά από τον Μπαξεβανίδη εντός περιοχής.
Η τελευταία ευκαιρία της Ξάνθης ήρθε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ντε Αμορίμ αμαρκάριστο, εντός περιοχής, χωρίς όμως να βρίσκει την μπάλα.

Ξάνθη: Αμπάντ, Κασάδο, Λισγάρας, Καρασαλίδης (80′ Σόσα), Μπαξεβανίδης, Τερκί (46′ Γκαργκαλατζίδης), Μουλέν, Φασίδης (46′ Κοβάσεβιτς), Ντε Αμορίμ, Στάρτζεον (80′ Τζουρίτσκοβιτς), Κάστρο (54′ Φοσέ)

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Κώτσιρας, Τασουλής, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Μουνάφο, Μπόρχα Φερνάντεθ, Κρέσπι, Σίτο (64′ Μπελόκ), Ριέρα (83′ Αλί Μπαμπά), Λουίς Φερνάντεθ (90′ Αλάγκμπε)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει