Ενημέρωση με ένα κλικ

Μέσω VAR το 3-1 για τον ΠΑΟΚ

Το γκολ του Ελ Καντουρί στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων σφράγισε την πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ

Με τον Όλαφ Ρέμπε, νέο αθλητικό διευθυντή, πολλές απουσίες και το VAR, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 του ΟΦΗ, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη στα πλέι οφ.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Δ. Γιαννούλης, Εσίτι, Ελ Καντουρί, Λημνιός (69’ Στοχ), Μπίσεσβαρ (55’ Τζόλης), Λάμπρου (55’ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλϊ, Νάστος, Σεμέδο, Βίκτορ, Κ. Γιαννούλης, Νέιρα (95’ Μάνος), Φιγκουεϊρέδο, Βαζ (64’ Ναμπί), Στάικος (83’ Νοικοκυράκης), Κοροβέσης (63’ Κοροβέσης), Μπράουν.

Τα πρώτα 20 λεπτά κύλησαν ομαλά χωρίς καμία φάση και καμία ένταση από πλευράς ΠΑΟΚ. Την πρώτη επίθεση έκανε ο ΟΦΗ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νέιρα στο 28′, η οποία έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Σε ανάλογη προσπάθεια του Γιαννούλη στο 31’ η μπάλα έφυγε πολύ πάνω από το δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ.

Οι ημιτελείς επιθέσεις του ΠΑΟΚ, ανάγκασαν τον Φερέιρα ν’αλλάξει τις θέσεις των παικτών του φέρνοντας τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον φορ και πηγαίνοντας τον Λάμπρου στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έδειξε επιθετική διάθεση πολλάκις. Εν αρχή η διπλή προσπάθεια του Ελ Καντουρί στο 40’, με τον Γουάλϊ εν πρώτοις και εν συνέχεια το δοκάρι να σταματούν την επίθεση. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ελ Καντουρί γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Άκπομ αστόχησε στο πλασέ που επιχείρησε μπροστά στην άδεια εστία.

Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου σήμανε και το πρώτο γκολ του ΟΦΗ, με τον Νέιρα να παίρνει το ριμπάουντ, μετά την ασταθή απόκρουση του Πασχαλάκη στο δυνατό σουτ του Στάικου, πλασάροντας σωστά και από καθαρή θέση, στο 49′.

Ο Φερέιρα έβαλε εντός αγώνα τους Σφιντέρσκι και Τζόλη, αντί των Μπίσεσβαρ και Λάμπρου, σε μια προσπάθεια να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Η κίνηση Φερέιρα αποδείχθηκε σωστή με τον 18χρονο Χρήστο Τζόλη, να σημειώνει το πρώτο γκολ καριέρας του, με σουτ στην κίνηση, μετά την σέντρα του Δ. Γιαννούλη, πέρασε τον Γουάλϊ ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 58’.

Ο βοηθός Δημόπουλος αρχικά σήκωσε την σημαία υποδεικνύοντας λανθασμένα ως οφσάιντ τον νεαρό επιθετικό του ΠΑΟΚ. Όμως, το VAR επικύρωσε το γκολ.

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε πλέον το επιθετικό του πρόσωπο, με τον Ελ Καντουρί να επιχειρεί άλλη μια επίθεση, την οποία όμως ανέκοψαν ο Γουάλϊ και το δοκάρι στο 66′. Ο Φερέιρα έβαλε στον αγώνα τον Στοχ, ενώ ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε τις πέντε αλλαγές του στο 76′ με την είσοδο των Μαουρίσιο και Ροντρίγκο.

O Μαουρίσιο με σουτ αποπειράθηκε στο 86’ το 2-1, όμως ενστικτωδώς ο Γουάλϊ απομάκρυνε την μπάλα.

Στο 87΄ ο Νάστος κράτησε τον Άκπομ μέσα στη μεγάλη περιοχή, η φάση εξετάστηκε από τον Φωτιάδη, ο οποίος τελικά έδωσε την παράβαση και από το σημείο του πέναλτι ο Άκπομ έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ.

Το γκολ του Ελ Καντουρί στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων σφράγισε την πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει