Ενημέρωση με ένα κλικ

Formula 1: Αναβλήθηκε και το καναδικό Grand Prix

Η Φόρμουλα Ένα έθεσε περίπου το μισό προσωπικό της σε υποχρεωτική άδεια ως το τέλος Μαΐου

Αναβλήθηκε, όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές και το καναδικό Grand Prix της Formula 1, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 14 Ιουνίου.

Η πίστα Ζιλ Βιλνέβ δεν θα υποδεχθεί τα μονοθέσια της φόρμουλα ένα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τον CEO του καναδικού Grand Prix, Φρανσουά Ντουμοντιέ, να δηλώνει:

«Αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι να ενώσουμε την ενέργεια μας για να καταπολεμήσουμε τον κορονοϊό. Θα σας καλωσορίσουμε στην πίστα όταν θα είναι ασφαλές να έρθετε».

Παράλληλα, η Φόρμουλα Ένα έθεσε περίπου το μισό προσωπικό της σε υποχρεωτική άδεια ως το τέλος Μαΐου, με τον πρόεδρο, Τσέις Κάρεϊ και το διοικητικό προσωπικό επίσης να δέχονται περικοπή μισθού, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της Formula 1.

Η υποχρεωτική άδεια δόθηκε κυρίως σε υπάλληλους που εργάζονταν σε αγώνες τα σαββατοκύριακα και οι οποίοι δεν μπορούσαν να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Όλοι οι αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι μέχρι σήμερα έχουν αναβληθεί, με την ιδιοκτήτρια αρχή της διοργάνωσης «Liberty Media» να ελπίζει ότι οι αγώνες θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι επί ευρωπαϊκού εδάφους, με μειωμένο πρόγραμμα 15-18 αγώνων.

Η ηγεσία της F1 δέχθηκε εθελοντικά «κόψιμο» των αποδοχών της που έφτασε το 20%, αλλά θα παραμείνει κανονικά στην εργασία της, με τον Κάρεϊ να δέχεται τη μεγαλύτερη μείωση, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του αθλήματος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει