Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Ορίστηκαν οι νέες ημερομηνίες των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 αναβλήθηκαν λόγω της έξαρσης της νόσου του κορονοϊού

Ορίστηκαν οι νέες ημερομηνίες της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της οριστικής αναβολής τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως είναι γνωστό οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 αναβλήθηκαν λόγω της έξαρσης της νόσου του κορονοϊού και πλέον θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιουλίου 2021 και θα ολοκληρωθούν στις 8 Αυγούστου, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων «Kyodo».

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2020 και συγκεκριμένα από 24 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου και οι νέες ημερομηνίες αποφασίστηκαν τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η αναβολή της διοργάνωσης ήταν η πρώτη στα 124 χρόνια της ιστορίας των Αγώνων και αποτέλεσε ένα τεράστιο πλήγμα για την «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου», η οποία επένδυσε 13 εκ. δολάρια για να «τρέξει» το event και συγκέντρωσε 3 εκ. δολάρια από εγχώριους σπόνσορες.

Νωρίτερα τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, ο διευθύνων σύμβουλος των Αγώνων, Τοσίρο Μούτο, δήλωσε ότι η επιτροπή κινείται «προς την κατεύθυνση» της τιμής των εισιτηρίων που αγοράστηκαν για τους αγώνες του 2020 στην αναπροσαρμοσμένη διοργάνωσης ή την παροχή επιστροφών σε περίπτωση αλλαγών του προγραμματισμού της.

Μεταξύ άλλων ο Μούτο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε υποστήριξε πως «θέλουμε να τιμήσουμε τις προσδοκίες όλων εκείνων που αγόρασαν εισιτήρια εν μέσω μεγάλης ζήτησης».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει