Ενημέρωση με ένα κλικ

Μάντσεστερ Σίτι: Αποκλεισμός για δύο σεζόν από την Ευρώπη!

Και πρόστιμο 30.000.000 ευρώ για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play στους «πολίτες»

Η Μάντσεστερ Σίτι τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμό από διοργανώσεις της UEFA και πρόστιμο 30.000.000 ευρώ για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play!

Εκτός Champions League για δύο χρόνια θα τεθεί η Μάντσεστερ Σίτι αφού ο πέλεκυς της UEFA έπεσε βαρύς στους «πολίτες» μετά τις συνεχείς παραβιάσεις του Financial Fair Play.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα κληθεί να πληρώσει επίσης πρόστιμο ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ η ποινή θα τεθεί σε ισχύ από το καλοκαίρι του 2020 και θα αφορά τις σεζόν 2020-21 και 2021-22.

Η Μάντσεστερ Σίτι κρίθηκε ένοχη από την Πειθαρχική Επιτροπή του Financial Fair Play, καθώς η οικονομική της πολιτική ήταν αναντίστοιχη με τους κανονισμούς του FFP, όπως έγινε αντιληπτό από τα αρμόδια όργανα μετά από έλεγχο.

Σημειώνεται ότι υπήρχε ήδη σε εξέλιξη έρευνα για τα οικονομικά της αγγλικής ομάδας και σύμφωνα με στοιχεία που είχαν έρθει στο… φως από γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» , ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, Σεΐχης του Αμπού Ντάμπι, Μανσούρ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, ήταν αυτός που χρηματοδοτούσε την μεγάλη χορηγία «ETIHAD» ύψους 80 εκατ. ευρώ, άρα δεν υπήρχαν ουσιαστικά έσοδα, αλλά απ’ ευθείας χρηματοδότηση από τον επιχειρηματία.

Προκύπτει έτσι πως μόλις τα 9,5 εκατ. ευρώ της χορηγίας για τη σεζόν 2015-16 έρχονταν από την «ETIHAD», ενώ τα υπόλοιπα αποτελούσαν χρηματοδότηση από την οικογένεια Μανσούρ, «ABU DHABI UNITED GROUP».

H ανακοίνωση της UEFA

«Η νομική υπηρεσία αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία διαπίστωσε ότι η Μάντσεστερ Σίτι διέπραξε σοβαρές παραβιάσεις των κανονισμών της Uefa Financial Fair Play, παρουσιάζοντας παραπάνω έσοδα από χορηγίες και τους λογαριασμούς της στην ενημέρωση που παρείχε στην UEFA την περίοδο από το 2012 έως το 2016.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι καθότι παραβίαζε τους κανονισμούς, δεν συνεργάστηκε στο πλαίσιο της έρευνας»

Oι άνθρωποι της Μάντσεστερ Σίτι πάντως ήδη γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να ασκήσουν έφεση στην απόφαση και να φτάσουν ως το CAS, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «απογοητευμένοι αλλά όχι έκπληκτοι» με τις εξελίξεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει