Ενημέρωση με ένα κλικ

Αφαίρεση βαθμών σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη!

Αυτό προβλέπει η νέα διάταξη της κυβέρνησης που θα κατατεθεί στη Βουλή

Μετά από νομοθετική πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού η νέα διάταξη της κυβέρνησης που θα κατατεθεί στη Βουλή σήμερα, 28 Ιανουαρίου, θα προβλέπει αφαίρεση βαθμών και χρηματικό πρόστιμο.

Με ποινή αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών και όχι με υποβιβασμό θα τιμωρούνται πλέον οι ΠΑΕ που παραβαίνουν το Ν. 3057/2002 περί πολυϊδιοκτησίας.

Υπενθυμίζουμε πως εφόσον γίνει δεκτή από τα αρμόδια όργανα η γνωμοδότηση της ΕΕΑ αναμένεται να τιμωρηθούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Ανατροπή στα δεδομένα για περιπτώσεις όπως αυτή που γνωμοδότησε η ΕΕΑ στην υπόθεση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, φέρνει η νομοθετική ρύθμιση που θα περάσει εντός της ημέρας (28/1) από τη Βουλή. Πλέον δεν θα προβλέπεται υποβιβασμός σε αντίστοιχες παραβάσεις του Ν. 3052/2002, αλλά αφαίρεση βαθμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία που θα κατατεθεί, με τη μορφή του κατ’ επείγοντος, θα προβλέπει αφαίρεση βαθμών από 5 έως 10 βαθμούς και χρηματικό πρόστιμο, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα (500.000 ευρώ σύμφωνα με το άρθρο 17, παρ. 13 του Ν. 3052/2002) για τις ΠΑΕ που υποπίπτουν σε τέτοιες παραβάσεις.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες με τη μικρότερη ποινή μάλλον να επιβάλλεται στον ΠΑΟΚ και τη μεγαλύτερη στην Ξάνθη, η οποία έχει προχωρήσει σύμφωνα με την ΕΕΑ σε σοβαρότερες παραβάσεις της νομοθεσίας. Σε κάθε περίπτωση το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Superleague θα πάρει την τελική απόφαση για το μέγεθος της ποινής σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Η νομοθετική διάταξη θα κατατεθεί μέσα στην ημέρα από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης (παρά την “επίθεση” που δέχθηκε από την πλευρά του ΠΑΟΚ).

Η Κυβέρνηση στην ουσία… ακυρώνει την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αναφορικά με τον υποβιβασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Ξάνθη, διαγράφοντας όμως από την κοινοβουλευτική της ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο τον Θοδωρή Ζαγοράκη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να δηλώνει νωρίτερα “Με απόφαση του πρωθυπουργού αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει