Ενημέρωση με ένα κλικ

Εκτός γαλλικού πρωταθλήματος μπάσκετ 2026-27 κινδυνεύει να βρεθεί η Μονακό

Η απόφαση της οικονομικής αρχής DNCCG και η αβεβαιότητα για το μέλλον της ομάδας λόγω των κυρώσεων στον Αλεξέι Φεντόριτσεφ.

Η Μονακό βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η οικονομική αρχή ελέγχου του γαλλικού μπάσκετ (DNCCG) δεν ενέκρινε τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της σεζόν 2026-27, επικαλούμενη έλλειψη επαρκών οικονομικών εγγυήσεων για τη βιωσιμότητα του συλλόγου. Η απόφαση αυτή αποτελεί τη συνέπεια μιας παρατεταμένης κρίσης που ταλανίζει τη διοίκηση της ομάδας.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Αλεξέι Φεντόριτσεφ, φέρεται να έχει χάσει τον έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων λόγω των διεθνών κυρώσεων που σχετίζονται με τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας. Το επιχειρηματικό μοντέλο της ομάδας, το οποίο στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά στη χρηματοδότηση του Φεντορίτσεφ, κατέρρευσε, με το Πριγκιπάτο να καλύπτει μισθούς και λειτουργικά έξοδα μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ωστόσο, η συγκεκριμένη κρατική στήριξη δεν αναμένεται να συνεχιστεί υπό το τρέχον διοικητικό καθεστώς.

Το μέλλον του συλλόγου παραμένει αβέβαιο, καθώς εξετάζεται ακόμα και το σενάριο μεταβίβασης των μετοχών σε πιστωτές έναντι συμβολικού τιμήματος, με τον Φεντορίτσεφ να φέρεται διατεθειμένος να παραιτηθεί από επενδύσεις ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ενώ οι προσπάθειες για την εύρεση νέων επενδυτών συνεχίζονται –με το όνομα του Τζαμάλ Μάσμπερν και του Αμερικανού επιχειρηματία Στίβεν Σούλερ να βρίσκονται στο προσκήνιο– η Μονακό έχει καταθέσει έφεση στην Ομοσπονδία της Γαλλίας. Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί στις 20 Ιουλίου, ενώ νωρίτερα, στις 10 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί ακροαματική διαδικασία στο Πρωτοδικείο του Μονακό που ενδέχεται να κρίνει την επόμενη ημέρα της ομάδας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com