Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Μακάμπι εδώ είναι ΟΑΚΑ!

Μπορεί στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός να μετέτρεψε σε ντέρμπι το ματς, αλλά στο τέλος ήταν αυτός που χαμογέλασε. Οι “πράσινοι” επικράτησαν της Μακάμπι στο ΟΑΚΑ με 81-63 και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, μετά από τρεις σερί ήττες.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο ηγέτης του Τριφυλλιού, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 20 πόντους. Εξαιρετικός και ο Γουάιτ με 15π, ενώ Χεζόνια και Μήτογλου πρόσθεσαν άλλους 12 πόντους έκαστος.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Χεζόνια, Παπαπέτρου, Γουάιτ και Μήτογλου ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τη Μακάμπι και στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι “πράσινοι” ήταν μπροστά με 7-1 με τον Κροάτη σούπερ σταρ να δείχνει από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του.

Το Τριφύλλι είχε πάρει τον “αέρα” των Ισραηλινών, μιας και στο 4’ είχαν “χτίσει” μία καλή διαφορά με 8 πόντους (11-3), αλλά οι δύο ομάδες έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η επιθετική συγκομιδή να είναι αρκετά φτωχή.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι έδειξαν σφυγμό και με βολές του Γουάιτ (3/4) και λέι απ του Αμερικάνου, έκαναν το 22-7 στο 8’, καθώς η Μακάμπι δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των παικτών του Όντετ Κάτας και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 25-9.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν με την έναρξη της δεύτερης περιόδου και με τρίποντο του Μποχωρίδη έκανε το 28-11 στο 12’, δείχνοντας απόλυτη συνέπεια στην επίθεση, αλλά έπρεπε να προσέξει στην άμυνα, καθώς έκανε χαζά λάθη και επέτρεπε στους αντιπάλους του βρουν πόντους.

Όμως η Μακάμπι δεν έδειχνε ικανή να “ματσάρει” το Τριφύλλι και στο 14’ το σκορ έγινε 34-16 με λέι απ του Μπέντιλ, αλλά οι κάκιστες συνεργασίες και οι επιθετικές επιλογές που ήταν μονοδιάστατες και αυτό επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να εξισορροπήσουν την κατάσταση, τρέχοντας ένα 0-5.

Παρόλα αυτά το έμμεσο τρίποντο του Μήτογλου και οι 2/2 βολές του Γουάιτ (11π) “ξεκόλλησαν” τον Παναθηναϊκό και στο 17’ το σκορ έγινε 39-25 και σε συνδυασμό με την άμυνα που έβγαζε στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το Τριφύλλι να προηγείται με 43-30.

Με ένα 0-5 ξεκίνησε η Μακάμπι, με την έναρξη το τρίτου δεκαλέπτου, και μετά από αρκετή ώα κατέβασε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (43-35), αλλά οι “πράσινοι” είχαν άμεση απάντηση και με ένα σερί 8-0 διαμόρφωσε το 51-35 στο 24’.

Παρόλα αυτά η “ομάδα του λαού” αντέδρασε άμεσα και με μπροστάρη τον Γουίλμπεκιν έκαναν το 56-48 στο 27’, καθώς οι Παπαπέτρου και Μποχωρίδης αστόχησαν σε διαδοχικά τρίποντα και η εικόνα των γηπεδούχων ήταν αρκετά μέτρια και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι.

Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να δίνει χώρους στη Μακάμπι και να μετατρέπει το ματς σε ντέρμπι (58-55), με το επιμέρους σκορ της περιόδου να είναι 15-25.

Πλέον ο αγώνας πήρε μια άγρια μορφή, καθώς οι Ισραηλινοί είχαν μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του μας, αλλά οι “πράσινοι” ήταν πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Στο 33′ με ένα σερί 7-0 έκαναν το 65-55, καθώς επιστράτευσαν την άμυνα, που ήταν η κινητήριος δύναμη.

Έτσι, με τη διαφορά στο +10, ο Παναθηναϊκός είχε τη δυνατότητα να κυκλοφορήσει τη μπάλα και παρά κάποιων… παραφωνιών που είχε, δεν ήταν τέτοιες που θα έχαναν τη συγκέντρωση του. Από την άλλη και η Μακάμπι έκανε ορισμένα λάθη που τα… πλήρωσε και ουσιαστικά παράτησε το παιχνίδι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι “πράσινοι” να πάρουν τη νίκη, κυρίως ψυχολογίας, με 81-63 και επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρεις σερί ήττες.

Τα δεκάλεπτα: 25-9, 43-30, 58-55, 81-63

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει