Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Έκανε… πάρτι κόντρα στη Χίμκι

Σε ένα ματς βαθμολογικά αδιάφορο, μιας και οι δύο ομάδες δεν έχουν στόχους στη Euroleague, o Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμη κόντρα στη Χίμκι με 94-78 και διπλασίασε τα θετικά αποτελέσματα με τη ρώσικη ομάδα στη φετινή διοργάνωση.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας (29 πόντοι), ενώ μάζεψε και 12 ριμπάουντ, με τα 8 να είναι επιθετικά. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 21π. Θετικός και ο Γουάιτ με 9π με 3/3 τρίποντα.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Νέντοβιτς, Γουάιτ, Μήτογλου και Όγκαστ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τη Χίμκι και στο 3’ οι “πράσινοι” ήταν μπροστά με 7-2, έχοντας τον έλεγχο σε άμυνα και επίθεση, αλλά από κει και μετά οι παίκτες του Τριφυλλιού έκαναν πολλά λάθη και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Με ένα επιμένουν 3-11 οι Ρώσοι έκαναν το 10-13 στο 6’, καθώς ο Νέντοβιτς έκανε 3 σερί λανθασμένες επιλογές και οι γηπεδούχοι τις πλήρωσαν. Έτσι ο Κάτας έβαλε τους Μακ, Μπέντιλ και Κασελάκη και η εικόνα βελτιώθηκε. Ο Παναθηναϊκός απάντησε εκ νέου με 10-2 και δύο λεπτά πριν από τη λήξη της περιόδου έγραψε το 20-15.

Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το Τριφύλλι να προηγείται της Χίμκι με 23-20, όπου η εικόνα και των δύο ομάδων ήταν μέτρια.
Τα πράγματα όχι μόνο δεν άλλαξαν για τον Παναθηναϊκό, αλλά χειροτέρευσαν. Οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα κενά των γηπεδούχων και πήρε το προβάδισμα με 25-26 στο 13’, αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ.

Με όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ (9 στο σύνολο) επανέκτησε την πρωτοκαθεδρία, με τον Μήτογλου να ηγείται με 11 πόντους και να προηγείται με 31-26 και να είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα.

Εκεί που ο Νέντοβιτς ήταν άφαντος, έδειξε μέσα σε ελάχιστο χρόνο την ηγετική του παρουσία. Με ένα τρίποντο από τα 8.5 μέτρα με ένα λέι απ έκανε το 36-31, αλλά ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ ήταν ο πιο κομβικός παίκτης στο ημίχρονο.

Το τρίποντο του Νέντοβιτς ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά πάνω από τους 10 (44-33), 1:28 πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους και έτσι το πρώτο 20λεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 46-33, με τη Χίμκι να είναι “μαλωμένη” με τα ριμπάουντ, καθώς είχε μόλις 11.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και στην 3η περίοδο με τον Εξάστερο να κρατά εύκολα το διψήφιο προβάδισμα. Στο 24’ ο Παναθηναϊκός έκανε το 56-40, με τους Μήτογλου και Νέντοβιτς να κάνουν “σμπαράλια” την άμυνα των Ρώσων.

Από κει και μετά οι “πράσινοι” έπαιζαν στα… κόκκινα. Με τη διαφορά να ανεβαίνει στους 20 (64-44), το ματς είχε κριθεί από πολύ νωρίς και το μόνο άγνωστο ήταν εύρος του σκορ. Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 70-51, παίζοντας με τη δεύτερη πεντάδα.

Τα πράγματα δύσκολα θα άλλαζαν στα τελευταία 10 λεπτά, καθώς το Τριφύλλι είχε διάθεση να κάνει ρεκόρ. Στο 32′ ο Γουάιτ με τρίποντο έκανε το 75-56, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν τελείως ανήμποροι σε κάποια αντίδραση.

Με τη διαφορά να παίζει κοντά στους 20 πόντους, ο Όντεντ Κάτας έβαλε για πρώτη φορά στο ματς τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, με τον Ισραηλινό τεχνικό να χρησιμοποιεί τους 10 από τους 12 παίκτες που είχε στη διάθεση του.

Στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα ο Παναθηναϊκός “κατέβασε το γκάζι” και επέτρεψε στη Χίμκι να μειώσει στους 14 (88-74), αλλά η εικόνα που έδειχναν οι Ρώσοι δεν ήταν τέτοια που θα επέτρεπε για κάτι το συγκλονιστικό και έτσι οι “πράσινοι” πήραν εύκολα τη νίκη με 94-78

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-33, 70-51, 94-78

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει