Ενημέρωση με ένα κλικ

“Πάρτι” της Ζενίτ με το… κουφάρι του Παναθηναϊκού

Το… φάντασμα του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ. Οι “πράσινοι” ήταν τραγικοί για ένα ακόμα ματς, καθώς δεν πάλεψαν για 35 λεπτά του παιχνιδιού κόντρα στη Ζενίτ και το τελικό 77-89 αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την εικόνα του ματς.

Ήταν χαρακτηριστικό πως στο τελευταίο πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι έδειξαν κάποια πράγματα. Βρήκαν σκορ από το τρίποντο και έτσι μπόρεσαν να βγάλουν μία μίνι αντίδραση, αλλά το ματς είχε κριθεί από νωρίς και ουσιαστικά οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έκαναν συντήρηση δυνάμεων.

Κάκιστοι ομαδικά σε άμυνα και επίθεση, καθώς κάποια ελάχιστα ξεσπάσματα των Παπαπέτρου (14π), Παπαγιάννη (9π), Μήτογλου (13π) και Κασελάκη (19π) όχι μόνο δεν έφταναν, αλλά δεν επέτρεπαν για κάτι άλλο. Οι Γκουάιντις και Πάγκος έκαναν “πάρτι”, καθώς ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 25 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Φόστερ, Παπαπέτρου, Γουάιτ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τη Ζενίτ και στα πρώτα λεπτά οι Ρώσοι είχαν το προβάδισμα με 4-9, ενώ είχαν τον έλεγχο της κατάστασης.

Ήταν χαρακτηριστικό πως η ομάδα του πρώην “πράσινου” Τσάβι Πασκουάλ κρατούσε εύκολα την πρωτοκαθεδρία στο 5’ με 9-16, καθώς εκμεταλλεύτηκε την περιφέρεια, ενώ πίεζε και στην άμυνα και αυτό οι παίκτες του Τριφυλλιού δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν.

Μάλιστα στο 8’ οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (9-20) και έτσι ο υπηρεσιακός προπονητής Κώστας Χαραλαμπίδης άλλαξε τα 4/5 της βασικής πεντάδας, ώστε να κλείσει τους διαδρόμους, αλλά δεν κατέστη δυνατόν και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 16-26.

Τα πράγματα όχι μόνο δεν άλλαξαν, αλλά χειροτέρευσαν. Ο Παναθηναϊκός ήταν απελπιστικά άστοχος στην επίθεση (5/18 εντός πεδιάς), ενώ και η άμυνα “έμπαζε”. Ήταν ενδεικτικό πως η Ζενίτ έτρεξε ένα 0-7 στα πρώτα δύο λεπτά της 2ης περιόδου και έφτασε το σκορ κοντά στους 20 πόντους (16-33).

Όμως με ένα μίνι το Τριφύλλι σερί μάζεψε κάπως τη διαφορά, καθώς απάντησε με το ίδιο σκορ των Ρώσων (23-33) στο 14’, καθώς είχε ορισμένες καλές αμυντικές επιλογές και κατάφερε να βρει τον τρόπο για να “ματώσει” το διχτάκι.

Η έκπληξη του Παναθηναϊκού ήταν ο Μπέντιλ, ο οποίος με 8 πόντους έδωσε πολύτιμες ανάσες στην ομάδα του και μετά από πολύ ώρα το ματς πήγε σε μονοψήφια επίπεδα (30-38) από το τρίποντο του Παπαπέτρου.

Παρόλα αυτά η Ζενίτ είχε άμεση απάντηση και ένα λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου το σκορ έφτασε ξανά πάνω από τους 10 (33-45) και έτσι οι Ρώσοι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με +12 (35-47).

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν από κει που σταμάτησαν, καθώς “τιμωρούσαν” όλα τα κενά του Παναθηναϊκού. Οι Γκουάιντις και Πάνκος έκαναν “πάρτι” και στο 22’ έκανε το 35-53 και ήταν κάτι παραπάνω από φανερό πως οι “πράσινοι” δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν το πλάνο τους.

Πλην των σουτ του Παπαγιάννη, οι γηπεδούχοι δεν είχαν να επιδείξουν κάτι στην επίθεση, ενώ στην άμυνα πάντα δεχόντουσαν έμμεσα τρίποντα και το +20 (41-62) στο 25’ ήταν κάτι παραπάνω από φυσιολογικό, ενώ δεν υπήρξε κάποια αντίδραση.

Η Ζενίτ έκανε ότι ήθελε και το Τριφύλλι ήταν ανήμπορος να αντιδράσει και το κακό ήταν πως δεν είχε ούτε τη διάθεση και έτσι η τρίτη περίοδος έληξε με τον Παναθηναϊκό να χάνει με 54-76, με την εικόνα να είναι κάτι παραπάνω από θλιβερή.

Πλέον το μόνο που μπορούσε να κάνει το Τριφύλλι ήταν να βελτιώσει σε ένα βαθμό την οικτρή εικόνα που παρουσίαζε και να ηττηθεί με αξιοπρεπώς. Στο 33′ το σκορ ήταν 56-76, με τους Ρώσους να κάνουν απλά τα βασικά.

Παρόλα αυτά η είσοδος των Μποχωρίδη, Νέντοβιτς και Γουάιτ έδωσαν κάποια μικρή “ανάσα” στον Παναθηναϊκό, καθώς μείωσαν σε 63-78, τρέχοντας ένα επιμέρους 7-2 στο 34′ και έδειξαν πως ακόμα έχουν σφυγμό, αλλά αυτός άργησε σε μεγάλο βαθμό.

Στο 38′ η διαφορά μειώθηκε ακόμα παραπάνω (74-85), αλλά τα πολλά χαμένα ριμπάουντ και ο λίγος χρόνος που υπήρχε δεν επέτρεπε να αλλάξει κάτι και έτσι η Ζενίτ έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ με σκορ 77-89, με τους “πράσινους” να δέχονται την 12η ήττα στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 35-47, 54-76, 77-89

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει