Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Ήταν “σκιά” του εαυτού του

Μόνο οι φανέλες έδειχναν ότι έπαιζε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο. Οι “πράσινοι” ήταν σε… άλλο γήπεδο και αυτό το Λαύριο όχι μόνο το εκμεταλλεύτηκε αλλά πήρε και μία πολύ μεγάλη νίκη με 92-82, καθώς τον κοίταξε στα μάτια.

Οι μόνοι που διασώθηκαν για το Τριφύλλι ήταν οι Νέντοβιτς (19π), Παπαπέτρου (19π) και Μήτογλου (11π). Από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν πέντε παίκτες με διψήφιους και πιο συγκεκριμένα τους Ντιαλό με 21π, Γκόσεϊ με 18π, Μουράτο με 17π, Ντέιβις με 15 και Κάρτερ με 11 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Με τους Σαντ Ρος, Φόστερ, Παπαπέτρου, Μπέντιλ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με το Λαύριο και στα πρώτα λεπτά οι “πράσινοι” είχαν τον έλεγχο και προηγήθηκαν με 2-9 και έδειξαν να έχουν μεγάλη όρεξη.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα 7-0 και έφεραν το ματς στα ίσα (9-9) στο 6΄, με το Τριφύλλι να επιτίθεται μόνο με τρίποντα και αυτό το “πλήρωσε”. Ήταν ενδεικτικό πως η ομάδα του Βόβορα δεν είχε σκορ για 4 λεπτά, μιας και δεν “στόχευαν” στο ζωγραφιστό.

Η είσοδος του Νέντοβιτς έφερε την απαραίτητη κίνηση και μαζί με τον “Παπ” έδωσαν το έναυσμα και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 9-19, τρέχοντας ένα 0-10 σερί.

Με δύο τρίποντα το Λαύριο, με την έναρξη του 2ου δεκαλέπτου, έριξε το σκορ στους 5 (15-20), με γρήγορες επιθέσεις, αλλά ο Παναθηναϊκός με τον Παπαπέτρου (14π) έδωσε την ηρεμία που έπρεπε στην ομάδα του.

Οι “πράσινοι” έπαιζαν σε υψηλό ρυθμό, καθώς το επέτρεψαν και οι γηπεδούχοι και μάλιστα τα περιφερειακά σουτ κατάφεραν να μειώσουν σε 23-28 στο 15’ και το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό και γρήγορο και επέτρεπε σε θέαμα.

Έτσι στο 18’ ο Νέντοβιτς, με προσωπικό κρεσέντο, έκανε το 31-38 και με τον μαινόμενο Παπαπέτρου να παίρνει τη σκυτάλη να δίνει ξανά διψήφια διαφορά και το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με +11 (31-42).

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο. Τριφύλλι είχε τον έλεγχο και κρατούσε εύκολα τη διαφορά (36-46), αλλά το Λαύριο δεν το παράτησε το ματς. Με δύο τρίποντα μείωσε σε 41-46 στο 24’, κάνοντας το ματς άκρως ενδιαφέρον.

Ο Γιώργος Βόβορας χρησιμοποίησε αρκετά πρόσωπα, θέλοντας να δοκιμάσει διάφορα σχήματα ενόψει Ζενίτ, αλλά το Λαύριο με τους Κάρτερ και Ντιαλό έφερε το ματς στην κόψη του ξυραφιού (54-55) στο 27’, ενώ κατάφερε να πάρει την πρωτοκαθεδρία, τρέχοντας ένα επιμέρους 14-6.

Ο Παναθηναϊκός ήταν “κοιμισμένος” στα μισά της περιόδου με πολλά λάθη, ενώ δεν είχε σημειώσει πόντο για αρκετή ώρα. Αυτό οι γηπεδούχοι του εκμεταλλεύτηκαν και “χτύπησαν” στις αδυναμίες τους και το 59-55 ήταν αρκετά ενδεικτικό. Έτσι το δεκάλεπτο έληξε με +5 (64-59), με το επιμέρους σκορ να είναι 33-17.

Το ματς ήταν ντέρμπι, με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, με το Λαύριο να βρίσκει λύσεις από τα 6.75, ενώ μάλιστα ανέβασε τη διαφορά στους 10 (69-59), με τους παίκτες των “πρασίνων” να δείχνουν εντελώς υπνωτισμένοι και εκτός αγώνα.

Πλέον το Τριφύλλι ήθελε ένα ισχυρό “ηλεκτροσόκ”, μιας και έδειχναν χαμένοι με πολλές λάθος επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Ήταν χαρακτηριστικό πως δεν διεκδικούσε καμία μπάλα, ενώ ήταν πίσω με 14 (79-65) και επέτρεπε στους αντιπάλους του να πάρει τον… αέρα.

Ο Παναθηναϊκός φλέρταρε για τα καλά με την πρώτη του ήττα στη Basket League, καθώς δεν υπήρχε καμία διάθεση στην άμυνα. Παρόλα αυτά τα “γκάζια” του Βόβορα έφεραν κάποια “αφύπνιση” και μείωσε στους 8 (79-71) στο 36’ και είχε αντίπαλο και τον χρόνο.

Από κει και μετά δεν μπορούσε να μπει στο ματς και έτσι το Λαύριο πήρε μία μεγάλη νίκη με 92-82, παίζοντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και τον Παναθηναϊκό να δείχνει το κακό του πρόσωπο και στη Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 9-19, 31-42, 64-59, 92-82

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει