Ενημέρωση με ένα κλικ

Συμψηφισμός της έκπτωσης φόρου με ΕΝΦΙΑ – Πώς θα γίνει

Με τις οφειλές από τον ΕΝΦΙΑ θα συμψηφιστεί η έκπτωση φόρου 2% που εξασφάλισαν όσοι φορολογούμενοι πλήρωσαν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωση.

Στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ διότι δεν έχουν ακίνητη περιουσία την έκπτωση φόρου 2% η οποία δεν υπολογίστηκε κατά την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωση, θα τους την επιστρέψει η ΑΑΔΕ.

Όταν θα ολοκληρωθεί η ψήφιση από τη Βουλή της διάταξης για την καταβολή του φόρου εισοδήματος σε 8 μηνιαίες δόσεις και για την έκπτωση του 2% για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε προσαρμογές στο λογισμικό του Τaxisnet στα νέα δεδομένα.

Μέχρι τις 31 Ιουλίου που λήγει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος οι φορολογούμενοι θα δουν στο Τaxisnet την οφειλή τους να μπορεί να πληρωθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις, τις ημερομηνίες πληρωμής αλλά και την έκπτωση φόρου 2% που θα έχουν όσοι επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση του λογαριασμού της Εφορίας.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει