Ενημέρωση με ένα κλικ

OAEΔ: Αυτές ειναι οι 45.000 θέσεις εργασίας που ανοίγουν τις επόμενες ημέρες

Ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ σε συνέντευξη του, έκανε αναφορά και στα νέα προγράμματα ανεργίας και κοινωφελούς εργασίας που βρίσκονται σε εξέλιξη, επισημαίνοντας πως ο Οργανισμός διαρκώς σχεδιάζει νέες δράσεις για τους ανέργους που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Έτσι, ο ΟΑΕΔ το επόμενο διάστημα θα επιδοτήσει 45.000 θέσεις εργασίας μέσω δυο προγραμμάτων. Το πρώτο αφορά το κοινωφελές πρόγραμμα των 36.500 θέσεων εργασίας που είναι σε δήμους και το οποίο σχεδιάζεται και θα δώσει 8μηνες θέσεις πλήρους εργασίας σε ανέργους με μοριοδότηση, ώστε να είναι ωφελημένοι οι μακροχρόνια άνεργοι. Το δεύτερο πρόγραμμα καλύπτει 8.500 θέσεις εργασίας πάλι για μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55 με 67 ετών, με χρονική διάρκεια 12 + 12 μήνες και το οποίο θα στηρίξει θέσεις εργασίας σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, σε δήμους και περιφέρειες.

Σύμφωνα με τον κ. Πρωταψάλτη, υπάρχουν εν εξελίξει προγράμματα που αφορούν 30.000 θέσεις εργασίας και άλλες 20.000 που αφορούν προγράμματα που δεν «έτρεξαν και επανασχεδιάζονται ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά και αποτελεσματικά.

Για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ο κ. Πρωτοψάλτης αποκάλυψε πως ο Οργανισμός σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας θα επιμηκυνθεί για τρεις μήνες, τουλάχιστον μέχρι τέλος Οκτωβρίου το φετινό πρόγραμμα.

Έτσι από τις 140.000 επιταγές που είχε εκδώσει ο ΟΑΕΔ, είχαν χρησιμοποιηθεί μόνο 27.000 πριν από την πανδημία και για τις 113.000 που υπολείπονται, θα δοθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν μέχρι τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, για το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, το οποίο ξεκινάει 1η Αυγούστου, ο ΟΑΕΔ μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία μελετά την ενίσχυση του προϋπολογισμού, ώστε να μπορούν να γίνουν αλλαγές, όπως μεγαλύτερες επιδοτήσεις, περισσότερες διανυκτερεύσεις, ενώ μελετάται και η κάλυψη των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει