Ενημέρωση με ένα κλικ

Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για αναδρομικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Για όλα τα καυτά θέματα που αφορούν στην εργασία και την ασφάλιση μίλησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο Open και την εκπομπή “Τώρα Ο,τι Συμβαίνει’. Ο υπουργός αναφέρθηκε στις επικουρικές συντάξεις, καθώς και στα αναδρομικά συνταξιούχων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ψηφιακό δωμάτιο επικοινωνίας, αλλά και τα ψηφιακά ΚΕΠΑ και την κάρτα αναπηρίας, τα οποία έρχονται.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι για το 2020 έχει κλείσει το 95% των εκκρεμών συντάξεων, για το 2021 το 81%, ενώ στις συντάξεις του 2022 έχει ολοκληρωθεί το 70% των εκκρεμών αιτήσεων. Μιλώντας για τις επικουρικές συντάξεις, ανέφερε οτι επίσης υπάρχει αποκλιμάκωση, υπογραμμίζοντας ότι στους επόμενους μήνες θα αντιμετωπιστεί και το θέμα αυτό, χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα. “Το γεγονός οτι επικεντρώνεται το θέμα στις επικουρικές επιβεβαιώνει ότι το θέμα με τις κύριες έχει αντιμετωπιστεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό”.

Για το ψηφιακό δωμάτιο επικοινωνίας τόνισε ότι είναι μια ψηφιακή επαφή του ασφαλισμένου με το ταμείο. “Αυτό είναι λιγότερη ταλαιπωρία γιατί περιορίζει τις μετακινήσεις, τα ραντεβού και τα μηνύματα και βοηθάει ώστε να απονεμηθούν οι συντάξεις νωρίτερα” υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Τέλος, για τα αναδρομικά επισήμανε ότι πρόκειται για αναδρομικά τις περιόδου 2015-2016, σημειώνοντας ότι από τις συζητήσεις που έχουν γίνει με το υπουργείο Οικονομικών λόγω των έκτακτων μέτρων για την ενέργεια δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.




Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει