Ενημέρωση με ένα κλικ

Κικίλιας: “Οι εμβολιασμοί δεν είναι σήμα χαλαρότητας”

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι μετά τις γιορτές τα κρούσματα αυξάνουν και θέλησε να εκφράσει την ανησυχία του για το τι θα συμβεί και εδώ.

Σημείωσε ότι όσα έγιναν τα Χριστούγεννα θα τα δούμε μετά από 15 ημέρες. Το ίδιο και την Πρωτοχρονιά. «Σας ζητάω από καρδιάς να σκεφτείτε όσους δίνουν μάχη στα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε όλη την χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα πρόσθεσε πως “πολλά κρούσματα σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα, εντοπίστηκαν ανά 100.000 κατοίκους σε Κάλυμνο, Κοζάνη, Κιλκίς, Φλώρινα, Λέσβο και Ξάνθη.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι: “Τα εμβόλια ήρθαν και είναι η αρχή του τέλους αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο, και τόνισε πως οι εμβολιασμοί δεν είναι σήμα χαλαρότητας”.

Επιπροσθέτως, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί 1.763 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 68 είναι κυβερνητικών και άλλων αξιωματούχων.

Οι εμβολιασμοί των υγειονομικών αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την 20η Ιανουαρίου σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπ.Υγείας.

“Η ελληνική πολιτεία με εντολή του πρωθυπουργού σάρωσε την δυναμικότητα της χώρας σε υγειονομικούς σε συνάφεια τον Covid”, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και αναφέρθηκε στις προσλήψεις υγειονομικών και νοσηλευτών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης ανέφερε.

Για την εθνική εκστρατεία εμβολιασμού είπε ότι η κυβέρνηση επέλεξε να βαδίσει σε αυτή την εκστρατεία με “συμπαίκτες” από εκπροσώπους όλων των κομμάτων, με την εκκλησία, τις περιφέρειες, τα δημοτικά συμβούλια και ιατρικούς συλλόγους, ΜΚΟ, προσθέτοντας ότι “Δεν βλέπω αυτή την προσπάθεια ως κομματική, αλλά ως εθνική”.

Προσπαθούμε να πείσουμε όλους για τα θετικά αποτελέσματα του εμβολίου

Απαντώντας σε ερώτηση για την καταγραφή στην Ισπανία όσων αρνούνται να εμβολιαστούν, ο κ. Κικίλιας είπε: «Θα παρακολουθήσουμε πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα. Είμαστε μια δημοκρατική χώρα και ακολουθούμε τους νόμους και κανόνες με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και σεβασμό στον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται ο οποιοσδήποτε συμπολίτης μας». Εμείς, είπε ο υπουργός, προσπαθούμε να πείσουμε όλους τους πολίτες για τα πολύ θετικά αποτελέσματα των εμβολίων σε ό,τι έχει να κάνει με τις πανδημίες και τους ιούς, όπως και αυτών των εμβολίων για την Covid-19.

«Αυτή είναι η προσπάθειά μας, αυτός είναι ο στόχος μας και έτσι θα κινηθούμε. Είμαστε μια δημοκρατική χώρα, πιστεύουμε στους θεσμούς, πιστεύουμε στους νόμους, κυρίως όμως έχουμε μαζί μας την ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία όλους αυτούς τους μήνες, άφησε τους λαϊκιστές, άφησε αυτούς οι οποίοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, άφησε στην άκρη αυτούς που θέλουν να κινούνται στο περιθώριο και συντάχθηκε με αυτούς που αγωνίζονται για την υγεία τους. Από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την πρώτη πολίτη της χώρας, και τον πρωθυπουργό της χώρας μέχρι τον τελευταίο κυβερνητικό παράγοντα, μέχρι τον τελευταίο πολίτη, μέχρι αυτούς οι οποίοι βρίσκονται στο τελευταίο χωριό και απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, όλοι αγωνιούμε το ίδιο και όλοι παλεύουμε το ίδιο, προκειμένου να μπορέσουμε να ξανά πάρουμε τις ζωές μας πίσω και όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο και όλοι θα λειτουργήσουμε με βάση τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Έτσι θα πάμε μέχρι το τέλος. Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει