Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: “Εμβληματικό έργο η δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Ελλάδα”

Το πρώτο βήμα για τη δρομολόγηση του έργου ανάπλασης της παλιάς βιομηχανικής μονάδας «ΧΡΩΠΕΙ» για τη συγκρότηση της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Ελλάδα, έγινε σήμερα παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Όλες οι σημαντικές πρωτεύουσες έχουν έναν αντίστοιχο πόλο καινοτομίας και ο χώρος εδώ προσφέρεται -και λόγω της ιστορίας του και λόγω της γεωγραφίας του και λόγω της θέσης του. Πιστεύω ότι σε κάποια χρόνια, όταν θα κάνουμε τη σύγκριση μεταξύ του τι υπήρχε και του τι θα δημιουργηθεί, θα έχουμε κάθε λόγο να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που δρομολογήσαμε με τόσο μεγάλη ταχύτητα αυτή την εμβληματική προσπάθεια στον τομέα της καινοτομίας, που ουσιαστικά είναι και η γέφυρα που πρέπει να διασχίσει η πατρίδα μας για να κατακτήσει το μέλλον», τόνισε στη δήλωση του ο πρωθυπουργός.

Επεσήμανε μάλιστα πως η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία «λέει πολλά για την ανικανότητα του ελληνικού κράτους να διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του το γεγονός ότι επί σχεδόν 40 χρόνια αυτός ο χώρος, στο κέντρο της Αθήνας, παρέμενε πρακτικά εγκαταλελειμμένος.

Θέλω να συγχαρώ το υπουργείο Ανάπτυξης, και ειδικά τον υφυπουργό, τον γενικό γραμματέα, για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν, έτσι ώστε να δρομολογηθεί αυτό το σημαντικό έργο, να δημιουργηθεί σε αυτόν τον χώρο μία πραγματική Πολιτεία Καινοτομίας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει