Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: “Η πλατφόρμα «myConsulLive» θα συνδέει τους Έλληνες του εξωτερικού με τις Aρχές”

Ενημέρωση για τα πρώτα βήματα που έχουν γίνει στη διαδικασία ψηφιοποίησης των προξενικών υπηρεσιών που καλύπτουν σημαντικές ανάγκες των Ελλήνων του εξωτερικού και για το σχέδιο της βαθμιαίας ψηφιοποίησης των υπηρεσιών που έχει αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2021 και στο μεσοδιάστημα θα λειτουργεί τμηματικά, με σταδιακή ένταξη υπηρεσιών και δυνατοτήτων. Στόχος είναι με τη βαθμιαία ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι πρεσβείες και τα προξενεία της χώρας στους Έλληνες του εξωτερικού να εξαλειφθεί η ανάγκη για πολυέξοδες και συχνά μεγάλες μετακινήσεις και παράλληλα να απλουστευθεί και να επιταχυνθεί η διεκπεραίωση χρονοβόρων υποθέσεων.

«Χαίρομαι πραγματικά διότι το αντικείμενο της σημερινής μας επικοινωνίας είναι ακριβώς η ίδια η επικοινωνία. Γιατί γίνεται μέσω βιντεοκλήσης και της νέας πλατφόρμας «myConsulLive». Είναι μια εφαρμογή που θα συνδέει, πλέον, όλους τους Έλληνες του εξωτερικού, σε όποια πόλη κι αν βρίσκονται, με τις ελληνικές αρχές της χώρας στην οποία ζουν. Και από εκεί, βέβαια, να εξυπηρετούνται σε ό,τι χρειάζονται από τις δημόσιες υπηρεσίες στην πατρίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική τοποθέτησή του.

«Η σημερινή πρωτοβουλία αν και με τεχνική μορφή, είναι μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή: Είναι αυτή, που σηματοδότησε και η εμβληματική απόφαση της κυβέρνησής μας να διευκολύνει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Κάτι που σημαίνει ότι συνέχεια θα πρέπει να χτίζουμε γέφυρες μαζί τους ώστε να έχουν λόγο στο τι συμβαίνει στην μητέρα-πατρίδα.

Να μπορεί και η Ελλάδα να ακούει καθαρά και τον δικό τους λόγο. Και βέβαια να μην ταλαιπωρούνται αφόρητα κάθε φορά που έρχονται σε επικοινωνία με τις προξενικές μας αρχές ή με τις πρεσβείες μας», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει