Ενημέρωση με ένα κλικ

Ν. Παπαθανάσης: Θετικό το click away για την αγορά

Για τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά με το click away και το θετικό αποτέλεσμα αυτού έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

Το click away υιοθετήθηκε καθώς οι εταιρείες ταχυμεταφορών δεν μπορούσαν να κάνουν τις παραδόσεις προϊόντων που έχουν αγοράσει οι καταναλωτές και ότι έτσι προσέφερε κάποιον επιπλέον τζίρο στα μαγαζιά, που ήταν μεγαλύτερος για τις πιο οργανωμένες επιχειρήσεις”, ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.

Τόνισε ότι ακόμη δεν υπάρχουν εισηγήσεις για την λειτουργία της αγοράς, δεδομένου ότι τα ισχύοντα μέτρα λήγουν στις 7 Ιανουαρίου και οι ειδικοί θέλουν να προτείνουν τα επόμενα βήματα έχοντας διαθέσιμα τα τελευταία στοιχεία, εγγύτερα στην εν λόγω ημερομηνία.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να κάνουν δεκτές άμεσα τις αλλαγές προϊόντων και τις επιστροφές χρημάτων σε περίπτωση μη ικανοποίησης του πελάτη.

Ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι γίνεται έλεγχος σε ότι αφορά τις εταιρείες ταχυμεταφορών, την ποιότητα παροχής υπηρεσιών και τον όγκο παραγγελιών που έχουν αναλάβει και ότι θα επιβληθούν οι όποιες κυρώσεις προβλέπονται, σε περιπτώσεις παραβάσεων των σχετικών νόμων.

Αναφορικά με τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό και επισιτισμό και τις καθυστερήσεις που καταγγέλλονται για την ένταξη τους στον ΟΑΕΔ, ο Νίκος Παπαθανάσης είπε ότι το Υπουργείο Εργασίας «τρέχει» πολλά προγράμματα παράλληλα και προσπαθεί με πολλούς τρόπους να στηρίξει όσους έχουν πληγεί από την πανδημία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει