Ενημέρωση με ένα κλικ

Α. Γεωργιάδης: Φοβόμαστε τα ρεβεγιόν – Να μην τινάξουμε στον αέρα όσα χτίσαμε

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»,ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε τα μέτρα στις γιορτές και τη λειτουργία της αγοράς.

Συγκεκριμένα, ο κ.Γεωργιάδης, τόνισε σχετικά με το click away ότι, οι καταναλωτές γνωρίζουν ότι οι αγορές τους είναι εφικτές λόγω του μέτρου που εφαρμόστηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης, «κόντρα σε πολλούς που δεν το πίστεψαν στην αρχή».

Ο κ.Γεωργιάδης τόνισε ειδικά για την αγορά των παιχνιδιών ότι νιώθει υπερήφανος που «χιλιάδες παιδιά θα κάνουν γιορτές με τα παιχνίδια τους. Διότι καταφέραμε να πείσουμε την Επιτροπή και να οργανώσουμε αυτό το σύστημα».

Δήλωσε, εξάλλου ότι οι ανάγκες των εορτών παράλληλα με το γεγονός ότι «μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών έμεινε κλειστή και δεν χρησιμοποίησε το click away δημιούργησε για τα μικρά καταστήματα παιχνιδιών συνθήκες μεγάλου τζίρου».

Πλεονέκτημα γενικά έχουν οι κλάδοι που πωλούν προκατασκευασμένα προϊόντα ενώ πιο δύσκολες είναι οι αγορές σε κλάδους όπως η ένδυση και η υπόδηση όπου χρειάζεται ο καταναλωτής να δοκιμάζει το προϊόν. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην τελευταία Κυριακή του χρόνου που τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά. Ενώ για την Κυριακή 3 Ιανουαρίου η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε προαιρετική λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

Μην τινάξουμε στον αέρα όσα χτίσαμε με μεγάλο κόπο και κόστος

Σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 10 το βράδυ ακόμη και την Πρωτοχρονιά, ο υπουργόςε τόνισε ότι «αν θέλαμε την ενθάρρυνση των ρεβεγιόν δεν θα βάζαμε κανένα μέτρο».

Φοβόμαστε τα ρεβεγιόν, είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί να τινάξει στον αέρα όσα χτίσαμε με μεγάλο κόπο και κόστος, υπογράμμισε ο υπουργός. «Καταλαβαίνω την ανάγκη να δούμε τους συγγενείς και να περάσουμε όμορφα, είπε ο κ. Γεωργιάδης, όμως «δυστυχώς αυτός ο ιός τρέφεται από τις δικές μας χαρές και τις μετατρέπει σε λύπες και τραγωδίες».

Το 2021 θα έρθει το εμβόλιο και έτσι του χρόνου θα έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε όμορφα στο ρεβεγιόν, προσέθεσε. Η σύσταση είναι να μην κάνουμε ρεβεγιόν με τη στενή οικογένεια και το όριο των 9 ατόμων μπήκε για συγκεκριμένες κοινωνικές περιπτώσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει