Ενημέρωση με ένα κλικ

Ένας Νέντοβιτς δε φέρνει την… άνοιξη

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν μια ομάδα μόνος του, αλλά αυτό δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό να φύγει νικητής από το Τελ Αβίβ. Οι “πράσινοι” έπαιξαν πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, αλλά κάποια άστοχα σουτ σε καίριο σημείο, αλλά και η ποιότητα του Γουίλμπεκιν ήταν τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στη Μακάμπι με 89-81, για την 16η αγωνιστική της Euroleague.

Παρόλο που γύρισε από το -15 και μετέτρεψε την αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ σε ένα μεγάλο «θρίλερ», στα τελευταία δύο λεπτά οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα δεν είχαν τις σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση.

Έτσι το ρεκόρ το ρεκόρ του Τριφυλλιού υποχώρησε σε 5-10, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο. Στον αντίποδα, οι Ισραηλινοί πανηγύρισαν τη δεύτερη διαδοχική νίκη και έβδομη στο σύνολο, με την οποία παραμένουν στο «κυνήγι» της οκτάδας.

Ο Σέρβος γκαρντ έκανε “σμπαράλια” την άμυνα της “ομάδας του λαού”, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 39 πόντους (7/13 τρίποντα), 6 ασίστ, 2 κλεψίματα, αλλά ήταν ο μόνος που είχε διψήφιο αριθμό πόντων.

Όμως δεν πήρε σημαντικές βοήθειες από παίκτες κλειδιά και τα πολλά λάθη και τα αμυντικά κενά του πρώτου ημιχρόνου δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να εξαργυρώσει την αντίδραση του της επανάληψης.

Ήταν χαρακτηριστικό πως ο μόνος που “άγγιξε” τους 10 (μετά τον Νέντοβιτς) ήταν ο Μπέντιλ με 9 με 2/5 τρίποντα. Σε χαμηλές πτήσεις Παπαγιάννης, ο οποίος είχε 6 πόντους, αλλά μάζεψε 11 ριμπάουντ. Μακριά από τον καλό του επιθετικό εαυτό ήταν ο Παπαπέτρου.

Έτσι οι λεπτομέρειες και οι απαντήσεις του Σκότι Ουίλμπεκιν (22π., 4/8τρ.) από τα 6.75 στον μεταξύ τους διαγωνισμό… τριπόντων της τελευταίας περιόδου δεν του επέτρεψαν να φύγει θριαμβευτής από το Τελ Αβίβ.

«Κλειδί» στην επικράτηση της Μακάμπι, οι βοήθειες που είχε ο Ουίλμπεκιν στην επίθεση (Ελάια Μπράιαντ 13π,. Οθέλο Χάντερ 13π.), τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε μοναδικό παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων τον Νέντοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 21-12, 41-30, 59-52, 89-81

Οι συνθέσεις:

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπράιαντ 13 (1), Γουίλμπεκιν 22 (4), Τζόουνς 9 (1), Καλοϊάρο 5, Χάντερ 13, Κάσπι 4, Ντόρσεϊ 5 (1), Μπλέιζερ 2, Μπέντερ 9 (1), Ζίζιτς 4, Ζούσμαν 3 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Βόβορας): Μακ 5 (1), Παπαγιάννης 6, Παπαπέτρου 4 (1), Κασελάκης, Βουγιούκας 2, Φόστερ 7 (1), Νέντοβιτς 39 (7), Γουάιτ 3 (1), Μήτογλου 6, Μπεντίλ 9 (2), Σαντ Ρος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει