Ενημέρωση με ένα κλικ

Tρίμηνη παράταση τα κόκκινα δάνεια από το Πρόγραμμα Γέφυρα

Προς τρίμηνη παράταση οδεύει το πρόγραμμα «Γέφυρα» χωρίς ωστόσο να αλλάζει το διάστημα των 9 μηνών της κρατικής επιδότησης.

Η παράταση θα αφορά την περίοδο που θα έχουν οι δανειολήπτες προκειμένου να ρυθμίσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους με τις τράπεζες και κατόπιν να λάβουν την κρατική επιδότηση.

Σε σχετική τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή είναι πιθανό να δίνεται η δυνατότητα και σε όσους οφειλέτες έχουν αναστολή καταβολής δόσεων έως το τέλος Μαρτίου, να μην διακόψουν την αναστολή και να επωφεληθούν κατόπιν της 9μηνης κρατικής επιδότησης μέσω του προγράμματος «Γέφυρα».

Όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές, η αρχική δομή του προγράμματος «Γέφυρα» δεν αλλάζει ως προς τους επιλέξιμους δανειολήπτες οι οποίοι θα πρέπει να έχουν υποβάλλει αίτηση στην πλατφόρμα έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος δανειολήπτης να υποβάλλει εκ νέου αίτηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα, ούτε αλλάζει η διάρκεια της κρατικής επιδότησης η οποία παραμένει στους 9 μήνες. Θα αφορά μόνο όσους έκαναν εμπρόθεσμα αίτηση στην σχετική πλατφόρμα.

Πρόκειται ουσιαστικά για παράταση η οποία αφορά δανειολήπτες με «κόκκινα» δάνεια που έχουν πληγεί από την πανδημία, είναι επιλέξιμοι και χρειάζεται να ρυθμίσουν πρώτα το δάνειο τους και κατόπιν να λάβουν την κρατική επιδότηση. Η τρίμηνη παράταση συνεπάγεται αντίστοιχη παράταση κατά τρεις μήνες και της έναρξης της επιδότησης.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει