Ενημέρωση με ένα κλικ

Δώρο Χριστουγέννων: Αύριο η πληρωμή

Πληρώνεται αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, το Δώρο Χριστουγέννων σε 1.060.434 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, το Δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, με την πρώτη να ξεκινά αύριο, Δευτέρα. Η δεύτερη δόση θα δοθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα:

Στις 21/12 θα καταβληθεί η πρώτη δόση από τους εργοδότες το μέρος που αντιστοιχεί στους πραγματικούς μισθούς που έχει λάβει ο εργαζόμενος από την επιχείρηση.

Την ίδια μέρα, το κράτος θα καταβάλλει το ποσό που αντιστοιχεί στον πραγματικό μισθό που έχει λάβει ο εργαζόμενος ως αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση, η οποία θα αφορά στο ποσό του τμήματος του Δώρου που αντιστοιχεί στο μήνα Δεκέμβριο.

Ποιοι εργαζόμενοι δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιονδήποτε εργοδότη, δικαιούνται δώρα εορτών.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει