Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι επιστήμονες θα το λάβουν την Πρωτοχρονιά

Εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ θα καταβληθεί σε 100.000 περίπου δικαιούχους από 7 επιστημονικούς κλάδους οι οποίοι πλήττονται από την πανδημία. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει έκτακτο βοήθημα ύψους 400 ευρώ, και θα καταβληθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ειδικότερα, αφορά επιστήμονες όπως δικηγόρους, μηχανικούς, οδοντίατρους, γεωτεχνικούς, οικονομολόγους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές. 

Οι εκπρόσωποι των εν λόγω κλάδων συζήτησαν χθες σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση το εύρος των δικαιούχων και τα κριτήρια και αναλήφθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η πρωτοβουλία να παραδώσει κοινή πρόταση εκ μέρους όλων των φορέων, ώστε την επόμενη εβδομάδα να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τις πληρωμές που θα τις κάνει ο ΟΑΕΔ. 

Ωστόσο, από το επίδομα θα αποκλειστούν οι έμμισθοι επιστήμονες, προκειμένου να ενισχυθούν οι νέοι με δραστηριότητα έως 5 έτη) και όσοι πλήττονται επαγγελματικά.  

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη, δεν θα έχει καμία κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως επίσης δεν κατάσχεται από πιστωτικά ιδρύματα για οφειλές προς αυτά και δεν προσμετράται στο συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό οικογενειακό εισόδημα. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει