Ενημέρωση με ένα κλικ

Η ΕΕ θα παραγγείλει περισσότερα εμβόλια της Pfizer

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρησιμοποιήσει τη δυνατότητά της να αγοράσει έως 100 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 αφού τον Ιούλιο απέρριψε την ευκαιρία για μια πολύ μεγαλύτερη συμφωνία, σύμφωνα με αξιωματούχους και εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ.

Το σχέδιο έρχεται αφού κάποια από τα υποψήφια εμβόλια που παρήγγειλε η ΕΕ σημείωσαν μη αναμενόμενες καθυστερήσεις στις κλινικές δοκιμές, αναγκάζοντας το ευρωπαϊκό μπλοκ και άλλα πλούσια κράτη να στηριχθούν προς το παρόν σε εμβόλια από λιγότερους παρασκευαστές σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, το πρώτο κατά του κορονοϊού που εγκρίνεται από τις ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων της Δύσης, κυκλοφορεί σε χώρες όπως η Βρετανία και οι ΗΠΑ, και αναμένεται να εγκριθεί προς χρήση στην ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε προχθές, Τρίτη, να ασκήσει την οψιόν της για αγορά έως 100 εκατομμύρια πρόσθετων δόσεων βάσει του ισχύοντος συμβολαίου με την Pfizer και την BioNTech, δήλωσε σήμερα στο Reuters εκπρόσωπος της ΕΕ. Βάσει του ίδιου συμβολαίου έχει ήδη παραγγείλει 200 εκατ. δόσεις.

«Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα λάβουμε περισσότερες δόσεις διότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει