Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρούτσης: Τέλος του 2021 θα έχουμε τελειώσει με τις 160.000 εκκρεμείς συντάξεις

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα γι τις 160.000 εκκρεμείς συντάξεις.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε ότι εκκρεμούν αυτή τη στιγμή 160.000 κύριες συντάξεις. Ο ίδιος τόνισε ότι, «θα τις αντιμετωπίσουμε και σας το λέω με τη σιγουριά του 99%, επειδή κάποιοι υπάλληλοι δεν εργάζονται λόγω κορονοϊού».

Επιπλέον, δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του 2021 το υπουργείο θα έχει τελειώσει με το συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι το 85% των συντάξεων θα εκδίδεται σε λίγα δευτερόλεπτα. Επίσης, χαρακτήρισε την προσπάθεια που γίνεται σε αυτό το θέμα «άθλο». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι είναι μία παθογένεια του συστήματος που διαρκεί περισσότερα από 50 χρόνια.

Ο κ. Βρούτσης, δήλωσε για τις συντάξεις χηρείας ότι «τις αυξήσαμε από το 50% στο 70%» προσθέτοντας ότι η δεύτερη προσπάθεια που θα γίνει θα είναι να λαμβάνονται αυτόματα. Μάλιστα, σημείωσε πως το 2020 απονεμήθηκαν 34.500 συντάξεις περισσότερες από ό,τι το 2019.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι αν πρέπει να γίνουν ή όχι προσλήψεις προσωπικού στον ΕΦΚΑ. «Ακόμη κι αν κάναμε 200 ή 300 προσλήψεις, το πρόβλημα θα ήταν το ίδιο. Αφού απαιτείται πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να εκπαιδευτεί κάποιος στην διαδικασία απονομής μιας σύνταξης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει