Ενημέρωση με ένα κλικ

Παγώνη: Έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μίλησε για τα μέτρα των χριστουγέννων και το άνοιγμα των εκκλησιών.

Συγκεκριμένα, η κ.Παγωνή δήλωσε, «διαφωνώ κάθετα με τον αριθμό των 9 ατόμων στο τραπέζι των εορτών. Διότι ενδοοικογενειακά μεταφέρεται πολύ εύκολα ο ιός. Μόνο η οικογένεια από τα άτομα που αποτελείται θα καθίσουν στο τραπέζι να γευματίσουν. Αλλιώς φοβάμαι ότι θα γίνει μετάδοση σίγουρα, γιατί ένας ασυμπτωματικός να υπάρχει από την άλλη οικογένεια, μπορεί να κολλήσουν όλοι. Όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι δε θα έχεις απόσταση πάνω από 2 μέτρα για να φας και μάσκες δε θα υπάρχουν».

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, τόνισε ότι δεν μπορούν να μπαίνουν πελάτες ακόμα και σε μικρά μαγαζιά με τόσα κρούσματα.

Για τις εκκλησίες η κ.Παγώνη δήλωσε ότι οι λειτουργίες θα πρέπει να γίνουν με τους ιερείς και τους ψάλτες. «Ο υπόλοιπος κόσμος να είναι στο σπίτι του, να προσευχηθεί από εκεί και να βλέπει τη λειτουργία από την τηλεόραση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες», καθώς τον Ιανουάριο ξεκινούν και οι άλλες ιώσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει