Ενημέρωση με ένα κλικ

Με ποιο τρόπο θα σταλούν στους μαθητές οι έλεγχοι προόδου

Τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης θα γίνονται μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα είναι με ποιο τρόπο θα σταλούν στους μαθητές οι ελέγχοι προόδου.

Συγκεκριμένα, οι ελέγχοι προόδου θα σταλούν στους μαθητές μέσω e-mail, καιθα τα λάβουν μέχρι την έναρξη των διακοπών των Χριστουγέννων.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, μίλησε στην «Θράκη» ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Μπαντίκος, ο οποίο εξήγησε για την αναπλήρωση των «χαμένων» δια ζώσης διδακτικών ωρών και της διδακτικής ύλης. Αναφορικά με την παράταση του σχολικού έτους δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Μπαντίκου:

Έχουν ανακοινωθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής οδηγίες για το πώς θα γίνει η αξιολόγηση των μαθητών, η οποία θα γίνει ηλεκτρονικά μέσα από τις πλατφόρμες (Webex, e- class, e-me), δηλαδή είτε μέσω σύγχρονης είτε μέσω ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα της αξιολόγησης των μαθητών είτε μέσω εργασιών που θα αναρτηθούν είτε μέσω ασκήσεων που έχουν διάφορες μορφές (πολλαπλής επιλογής, συμπλήρωσης κενών, κ.ο.κ).

Έτσι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν ο,τι εκτιμούν προς διάθεση των χαρακτηριστικών των μαθητών και βέβαια για την προάσπιση ενδεχόμενης «αντιγραφής», δίνεται η δυνατότητα να δίνονται διαφορετικά θέματα ανά ομάδα ή τυχαίας επιλογής, οπότε και ο κάθε μαθητής θα έχει διαφορετικά, ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα αντιγραφής ή συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και να διαφυλαχθεί εν πάση περιπτώσει στον έναν ή στον άλλο βαθμό, με τα εργαλεία που δίνονται, η εγκυρότητα των απαντήσεων.

Αναφορικά με τους βαθμούς, εξετάζεται πως θα τους λάβουν. Μπορεί το σχολείο να τα στείλει στους γονείς μέσω mails. Έχουν προβλεφθεί αυτά και έχουν σταλεί οι οδηγίες προς τις σχολικές μονάδες, για να διαχειριστούν αυτό το θέμα.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει