Ενημέρωση με ένα κλικ

Καραμανλής: Γίνεται σημαντική προσπάθεια για να αναβαθμίσουμε τις αστικές συγκοινωνίες

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το αμαξοστάσιο των ΚΤΕΛ στη Μαγούλα.

Συγκεκριμένα, η επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο έγινε με αφορμή την ολοκλήρωση της παραλαβής των 200 λεωφορείων των ΚΤΕΛ, που έχουν ήδη ενισχύσει το στόλο της Αττικής.

Ο υπουργός υποδομών ανέφερε ότι «γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια, για να αναβαθμίσουμε τις αστικές συγκοινωνίες, όταν επί 4,5 χρόνια δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη, δεν αγοράστηκε ούτε ένα νέο λεωφορείο, και είχαμε το 1/3 των συρμών στο Μετρό ακινητοποιημένους».

Ειδικότερα, ο υπουργός δήλωσε πως «βρισκόμαστε σήμερα εδώ, για να δούμε από κοντά τα 200 νέα λεωφορεία, που έχουν έρθει με την διαδικασία των ΚΤΕΛ. Μέρα με τη μέρα βελτιώνουμε τις αστικές συγκοινωνίες. Η κατάσταση όμως δεν είναι ιδανική. Δεν είναι αυτή που αξίζει στους πολίτες. Εδώ και 17 μήνες γίνεται μια πολύ σημαντική προσπάθεια, για να αναβαθμίσουμε τις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών. 4,5 χρόνια δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη, δεν αγοράστηκε ούτε ένα νέο λεωφορείο, είχαμε το 1/3 των συρμών στο Μετρό ακινητοποιημένους.

Σήμερα, λοιπόν, μετά από 17 μήνες, έχουμε κάνει τα πρώτα σημαντικά βήματα. Έχουν έρθει τα 200 λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε και τα 300 λεωφορεία με την διαδικασία του leasing και σταδιακά θα κάνουμε το μεγάλο άλμα για να πάρουμε 1.300 νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία. Κάνουμε λοιπόν μια στρατηγική αναδιάρθρωσης και αναμόρφωσης των αστικών συγκοινωνιών».

Ο κ. Καραμανλής είδε τα σύγχρονα οχήματα και συνομίλησε με οδηγούς. Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει