Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίδομα 534€: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε καταστήματα με click away

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ανοικτά είναι από χθες τα καταστήματα μέσω click away. Ωστόσο, πολλοί εργαζόμενοι σε καταστήματα που άνοιξαν με click away αναρωτιούνται τι πρόκειται να γίνει με τις αναστολές Δεκεμβρίου.

Ο κ.Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι θα καταβληθεί κανονικά το επίδομα των 534 ευρώ στους εργαζόμενους του λιανεμπορίου που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης. Kαθώς, τα συγκεκριμένα καταστήματα θα εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζονται ως κλειστές, τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Συγκεκριμένα, όσοι εργαστούν από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και ήταν σε αναστολή σύμβασης θα πρέπει να βγουν, προκειμένου να εργαστούν και να πληρωθούν από τον εργοδότη τους.

Από την πλευρά τους οι εργοδότες μπορούν να συνεχίσουν να υπάγονται στα έκτακτα μέτρα ως κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να έχουν την δυνατότητα να διατηρήσουν σε αναστολή όσους εργαζόμενους θέλουν, ώστε αυτοί να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για 30 ημέρες.

Να θυμίσουμε ότι, οι αιτήσεις για τις αναστολές Δεκεμβρίου έχουν ήδη ξεκινήσει στην πλατφόρμα της ΕΡΓΑΝΗ και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά τα μέτρα Δεκεμβρίου για το λιανεμπόριο:

  • Οι επιχειρήσεις μπορούν να θέσουν όσους από τους εργαζόμενούς τους επιθυμούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας, ανάλογα με τις λειτουργικές ανάγκες τους. Επίσης, έχουν το δικαίωμα να ανακαλέσουν εργαζόμενους από το καθεστώς αναστολής- ενέργεια επιτρεπόμενη από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιτρεπόμενες δραστηριότητες.
  • Μείωση ενοικίου 40%.
  • Αναστολή ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στην «Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5» που θα καταβληθεί τον
  • Ιανουάριο, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια πτώσης τζίρου.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ, εφόσον πληρούν τα προβλεπόμενα κριτήρια πτώσης τζίρου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει