Ενημέρωση με ένα κλικ

Ηλεκτρονικά θα γίνεται η κατάθεση των πινακίδων

Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 οι ιδιοκτήτες οχημάτων. Όπως ανακοίνωσαν τα συναρμόδια υπουργεία των Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θα υπάρξει αυτή η παράταση λόγω του κορονοϊού.

Όμως όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα τέλη και εν τέλει προβούν σε κατάθεση πινακίδων, θα μπορούν μέχρι το τέλος του 2020, να έχουν πρόσβαση στη νέα πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myCAR» και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ηλεκτρονικά.

Μάλιστα η ίδια υπηρεσία σημειώνει πως όσοι θα παραδώσουν τις πινακίδες, να μην πάνε στις Εφορίες που ανήκουν, αλλά να περιμένουν την έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης πλατφόρμας και έως τότε να τις βγάλουν από το αυτοκίνητο τους και να τις έχουν στο σπίτι τους.

Όσοι κάτοχοι οχημάτων δεν προβούν στις παραπάνω ενέργειες, τότε το πρόστιμο θα ξεκινά από τις 10.000 και φτάνουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ, καθώς και αφαίρεση της άδειας για τρία χρόνια.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η ακινησία δηλώνεται πριν από την έναρξη του έτους που αφορά και ισχύει μέχρι την ανάκλησή της μέσω αίτησης άρσης ακινησίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει