Ενημέρωση με ένα κλικ

Καναδάς: Η τρίτη χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer

Ο Καναδάς χθες ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, Μάλιστα, έγινε η Τρίτη χώρα-μετά τη Βρετανία και το Μπαχρέιν- που θα ανοίξει τον δρόμο για την έναρξη των εμβολιασμών. 

Συγκεκριμένα, «πράσινο» φως άναψαν οι υγειονομικές και ρυθμιστικές αρχές της χώρας με τους εμβολιασμούς να αναμένονται να ξεκινήσουν εντός της επόμενης εβδομάδας. 

«Η έγκριση του εμβολίου υποστηρίζεται από στοιχεία ότι είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και καλής ποιότητας», δήλωσε η αρμόδια υπηρεσία Health Canada. Το εμβόλιο έχει εγκριθεί σε πρώτη φάση για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. 

Ο Καναδάς θα λάβει ένα πρόωρο «πακέτο» με περίπου 249.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer φέτος. Να σημειωθεί ότι, έχει μια παραγγείλει συνολικά 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. 

Σύμφωνα με οδηγίες που δημοσίευσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις αρχές Νοεμβρίου, τα ευάλωτα άτομα και εκείνοι που τα φροντίζουν έχουν υψηλή προτεραιότητα. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται τα άτομα μακροχρόνιας περίθαλψης και ορισμένοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας. 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει