Ενημέρωση με ένα κλικ

Ποιοι φόροι που εξαιρούνται από το μέτρο της αναστολής

Παρατάσεις στις προθεσμίες πληρωμής για τουλάχιστον 5 μήνες ισχύουν πλέον για ορισμένες οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση που πρέπει κανονικά να καταβληθούν εντός του τρέχοντος μηνός από τα φυσικά πρόσωπα, τις επιχειρήσεις και τις λοιπές νομικές οντότητες.

Αιτία τα έκτακτα μέτρα στήριξης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται οικονομικά από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Τα μέτρα αυτά προβλέπουν αναστολές πληρωμών τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο του 2021 για οφειλές ΦΠΑ και δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής που χρωστούν αυτόν τον μήνα οι πληττόμενοι από την πανδημία του κορονοϊού.

Για τους μη πληττόμενους οι οφειλές ΦΠΑ και δόσεων ρυθμίσεων που λήγουν μέσα στον Νοέμβριο πρέπει να εξοφληθούν κανονικά μέχρι το τέλος του μηνός αυτού.

Από τις αναστολές εξαιρούνται επίσης οι δόσεις Νοεμβρίου των οφειλών του φόρου εισοδήματος, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης του φορολογικού έτους 2019, καθώς επίσης και η δόση Νοεμβρίου της οφειλής του φετινού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), ανεξαρτήτως εάν πρέπει να πληρωθούν από πληττόμενους ή μη πληττόμενους.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει