Ενημέρωση με ένα κλικ

Το ΥΠΟΙΚ βάζει “φρένο” στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις στις πυρόπληκτες περιοχές

Αναστέλλεται για χρονικό διάστημα έξι μηνών, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας τους, εξαιρουμένων των απαιτήσεων για διατροφή, σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, καθώς και νομικές οντότητες, που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού.

Η αναστολή αφορά στη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων. Κατά το χρονικό διάστημα των έξι μηνών αναστέλλονται οι προθεσμίες άσκησης ενδίκων μέσων και βοηθημάτων, που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Δικαιούχοι της αναστολής της είναι μόνον όσοι έχουν την κατοικία ή την επαγγελματική εγκατάσταση εντός των περιοχών, που αναφέρονται στις αποφάσεις οριοθέτησης ανά περιφερειακή ενότητα και εφόσον αυτή έχει υποστεί ζημιές, το οποίο προκύπτει από δημόσιο έγγραφο, ιδίως από τις αυτοψίες, που διενήργησαν μηχανικοί της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ή τη βεβαίωση υποβολής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα παροχής κρατικής αρωγής για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές “arogi.gov.gr“.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr/

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει