Ενημέρωση με ένα κλικ

Όταν ο Κουστουρίτσα “σκηνοθέτησε” τον Μαραντόνα (vids)

Το 2008 ο πολυβραβευμένος Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα γύρισε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μαραντόνα» διάρκειας μιάμισης ώρας, φιλμ που παρουσιάστηκε και στο κορυφαίο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Στο ντοκιμαντέρ «Μαραντόνα», η κάμερα του πολυβραβευμένου Σέρβου σκηνοθέτη προσκαλεί τους πάντες σ’ ένα ταξίδι στη ζωή ενός ζωντανού θρύλου, μ’ ένα φιλμ που παρουσιάστηκε και στο κορυφαίο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Κουστουρίτσα ταξίδεψε στην Αργεντινή και γνωρίζει από κοντά τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και μαζί δημιουργούν ένα βιογραφικό ντοκιμαντέρ, όπου αναφέρονται όλα όσα έκανε εντός, αλλά και εκτός γηπέδου.

Μάλιστα σε δήλωση του είχε πει το εξής: «Η ζωή του Μαραντόνα είναι τόσο πλούσια, τόσο γεμάτη από διαφορετικές αποχρώσεις, ώστε δεν θα άλλαζα τίποτα, ακόμη κι αν γύριζα μια ταινία μυθοπλασίας γι’ αυτόν. Ο Μαραντόνα δεν είναι από αυτούς τους ανθρώπους που πλουτίζουν και ξεχνούν το παρελθόν τους, δεν έχασε ποτέ την ψυχή του. Ήταν πολύ συγκινητική η στιγμή της επιστροφής του, είναι ο ήρωας των κατοίκων της περιοχής. Ήταν σαν να μην έφυγε ποτέ».

Πιο συγκεκριμένα το εν λόγω έργο πραγματεύεται καρέ καρέ την άνοδο, αλλά και την πτώση, ενός θρυλικού ποδοσφαιριστή. Οι υπέροχες μουσικές δημιουργίες του Μάνου Τσάο, που συνοδεύουν ηχητικά την ταινία, δίνουν μία συγκινητική νότα του μεγάλου αυτού παίκτη, που ενέπνευσε εκατομμύρια ποδοσφαιριστές σε όλον τον  κόσμο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει